Ugrás a tartalomra

Eldőlt, kik Vajdaság legjobb lovasai és lovai

2020.09.05
18:50
2020.09.05
19:59
Forrás
Pannon RTV
Gulyás Szabolcs és Déva Szándék, Cékus Árpád és Bessie, Báló Attila és Montana, valamint a kishuszár Koncz Dorottya és lova, Bohóc – ők Vajdaság legjobb lovasai és lovai.

Ők lesznek ott a budapesti Nemzeti Vágtán a címvédő, Temerint képviselő Nagy Arnold mellett - ez derült ki ma este a szabadkai lóversenypályán. A Vajdasági Futam döntője izgalmas megmérettetést hozott, végül a csatát Zenta lovasa, Gulyás Szabolcs nyerte meg Déva Szándék lovával, második Kishegyes lovasa, Cékus Árpád Bessie lovával, harmadik Szabadka lovasa, Báló Attila Montana nevű lovával lett. 

A Vajdasági Futam döntője a kishuszárok versenyével kezdődött. A 16 éves bácsfeketehegyi Koncz Dorottya, Oromhegyes lovasa nyert, ő az a kishuszár, aki Bohóc nevű lovával ott lehet majd a budapesti Nemzeti Vágtán.

Koncz Dorottya, győztes kishuszár: „Nyugodt volt a ló, ez volt neki az első versenye és nem is tudta igazából, hogy mit kell, hogy csináljon. Ahogy elstartoltunk, kicsit megijedtem, hogy kicsit rosszul startoltam, de utána éreztem, hogy gyorsult és sikerült megnyerni.”

A felnőtt lovasok versenyében Gulyás Szabolcs Déva Szándék nevű lovával lett az első a Vajdasági Futamon. A budapesti vágtára nagy erőkkel készülnek majd - mondta a verseny után.

Gulyás Szabolcs, a Vajdasági Futam győztese: „Reméljük, hogy ott is nagyon jól szerepelünk. Remélem, hogy a lovam is jó és egészséges marad. Továbbra is tudunk vele készülni, vagyis továbbra is készítik számomra a lovat. Bízok a legjobbakban, hogy top formában lesz, ott is meg fogunk tenni mindent.”

A díjakat Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, az esemény fővédnöke és Bunford Tivadar szervező, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány igazgatója adták át a győzteseknek.

Bunford Tivadar, igazgató, Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány: „Elsősorban az nagyon fontos, hogy baleset nélkül sikerült. Mindenki épségben van, mindenki örült, mindenki boldog. A szervezőknek ez mindig egy nagy drukk, de hála Istennek nem történt semmi probléma, és rajtunk nem fog múlni, hogy jövőre megszervezzük a kilencediket.”

A járványügyi helyzetre való tekintettel a rendezvényt nézők nélkül tartották meg. A lovassport szerelmeseinek azonban nem kellett lemondaniuk az élményről, ugyanis szombaton élőben követhették a Vajdasági Futam minden mozzanatát a Pannon Televízión keresztül.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Ez egy jól sikerült rendezvény volt. Persze más, mint az előző években. Szeretnék köszönetet mondani a Pannon Rádió és Televíziónak, mert a nézők számára egy olyan élményt nyújtott, ami azt gondolom, hogy más, mint a megszokott. De a mássága miatt éppen különleges, és megmaradt az emelkedettsége, az ünnepélyessége.”

Pásztor István hozzátette, hogy a szabadkai lóversenypályán minden feltétel adott ahhoz, hogy a továbbiakban, huzamosabb ideig szervezzenek versenyeket ezen a helyszínen. A VMSZ és a Tartományi Képviselőház elnöke az eseményen emlékplakettet vehetett át Miodrag Zagoractól, a Bácska Lovasklub elnökétől.

Vajdaság
Vajdasági futam
Szabadka

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.