Ugrás a tartalomra
Tanjug/HINA/Damir Senčar

Elhunyt Miroslav Ćiro Blažević

2023.02.08
08:42
2023.02.08
10:32
Forrás
Szerbiai RTV
Az egykori labdarúgó edző, a horvát válogatott szövetségi kapitánya hosszan tartó betegség után 88 éves korában hunyt el.

Blažević 1935-ben született Travnikban, itt is kezdte meg labdarúgó karrierjét. Edzői pályafutását 33 évesen kezdte és a sok éves pályája alatt több csapatot és válogatottat is irányított. A legnagyobb sikerét az 1998-as labdarúgó világbajnokságon érte el, amikor a horvát csapattal bronzérmet szereztek Franciaországban.  Blaževićnél 2011-ben diagnosztizálták a rákot. Azóta küzdött a betegséggel. Ćiro a 88. születésnapja előtt két nappal hunyt el.

A borítókép a Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 4.0 Nemzetközi licenc alapján használható!

labdarúgás

Most

15:02

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 15:09

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.
13:58

Némi orosz előny Bahmutnál

Az orosz erők némi előnyt szereztek a keleti csatatéren, Bahmut városában, de súlyos árat fizettek ezért, amely emberéletekben mérhető – közölte a kijevi vezetés csütörtökön, részleteket azonban nem közöltek.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.