Ugrás a tartalomra

Elhunyt Szabó Zoltán, a TSC vezetőedzője

2020.12.16
06:56
2020.12.16
09:05
Forrás
Pannon RTV
A szakember 2018 óta irányította a topolyai együttest. Sikert sikerre halmozott, megnyerték a másodosztályt, majd a Szuperligában is meneteltek, így idén Európában is bemutatkozhattak. A TSC edzője sokak kedvence volt.

Szabó Zoltán, vezetőedző, TSC: „Tudjuk, hogy nehéz lesz, sokkal nehezebb, mint az első liga, itt nincsen könnyű ellenfél, a Szuperligában, úgyhogy minden meccsen hajtani kell, idegenben, otthon is, de optimista vagyok, és azt gondolom, a TSC benn fog maradni a Szuperligában.”

A TSC pedig nem csak, hogy bent maradt, de Európába is kijutott. Szabó Zoltán ezt a nyilatkozatot még 2019 júliusában adta, mielőtt elrajtolt volna a Szuperliga. De lapozzunk kicsit vissza az időben. Szabó Zoltán TSC csapatához a 2017/2018-as idényben érkezett meg és sportigazgatóként tevékenykedett. A sors pedig később úgy hozta, hogy edző lett belőle. Nem is akármilyen. Hazai pályán senkitől sem kapott ki és a 2018/2019-es idényben megnyerte a másodosztály küzdelmeit. Az ünneplés pedig felejthetetlen volt. Szabó Zoltán a legnagyobb király! Számtalanszor zengett a jól ismert rigmus a Kék Betyárok torkából. Nemcsak a másodosztályban, a Szuperligában is.

Jó hangulatú edzések és gól gazdag mérkőzések. Egyebek mellett erről vált ismerté Szabó Zoltán Topolyán. A TSC edzőjeként többek között a Bajnokok Ligáját is megjárt Crvena zvezdát is le tudta győzni a mester.

Szabó Zoltán, vezetőedző, TSC: „Ma minden összejött. Egy fantasztikus első félidő, a másodikban kicsit visszaestünk a játékban. Nem volt annyi jó csere lehetőségem, mint a Crvena zvezdának, ez látszódott is a második félidőben, amikor nem tudtuk teljesen felvenni a ritmust, de szerencsére ki tudtuk védekezni. Nagyon örülök ennek a 2:1-nek, ez egy fantasztikus szezon. Nagyon nagy dolog a szerb bajnok ellen nyerni itt Zentán.”

Szabó Zoltán tragikus hirtelenséggel távozott az élők sorából. A klub vezetőségét is lesújtotta a hír. Megkeresésünkre Zsemberi János klubelnök telefonon csak annyit mondott, hogy a napokban még a csapat jövőjéről egyeztettek Szabó Zoltánnal, amelyen az edző azt mondta nekik, hogy elsősorban a barátaim vagytok és csak utána a főnökeim.

Szabó Zoltán 1972. május 26-án született Zomborban. Labdarúgó karrierét a nemesmiliticsi Jedinstvóban kezdte, majd pedig a zombori Radnički játékosa lett. Később a kúlai Hajdukban, az újvidéki Vojvodinában és a belgrádi Partizánban is játszott, mielőtt külföldre igazolt volna.

A TSC csapatát a 2017/2018-as idénytől erősítette, sportigazgatóként. Később pedig a csapat edzője lett. A 2018/2019-es idényben megnyerte a másodosztályt és feljutott a Szuperligába. Itt meglepetésre, újoncként 59 ponttal a negyedik helyen végeztek. Ezzel pedig indulhattak az Európa-liga selejtezőiben. A csapat itt is sikerrel vette az első akadályt és idegenben verte 2:0-ra a Petrocubot.

Szabó Zoltán, vezetőedző, TSC: „Szerencsére nagyon jól indultunk a mérkőzésen. Gólt is szereztünk gyorsan, Tomanović révén. Utána sajnos Varga piros lapja kicsit megzökkentett bennünket, de jól tudtuk őt helyettesíteni az első félidőben. Utána Ponjevićet átraktuk jobb bekkre, habár ballábas, de nem volt gond azzal. Második félidőben volt egy jó kontránk, amiből 11-es lett. Utána 10 a 10 ellen játszottunk. Természetesen nagyon örülök ennek a továbbjutásnak, ez történelmi siker egy nagyon jó mérkőzésen és büszke vagyok a fiúkra.”

A TSC játékosai Belgrádig ünnepelték a Petrocub elleni győzelmet. A landolást követően pedig igazi meglepetés is volt. A csapat szurkolói ugyanis a repülőtér előtt várták kedvenceiket.

Sörfőző Andor, vezérszurkoló, Blue Betyars: „Topolyán úgy 50-60-an néztük, ide pedig 20-an érkeztünk, Belgrádba a repülőtérre. Jó hangulatban telt az egész, hogyan is telhetett volna. Fantasztikus és várjuk a kihívást, csak rohanva és csak előre.”

Az El főtáblájára ugyan nem sikerült felkerülniük, de méltósággal búcsúzott a csapat a nemzetközi szerepléstől. A selejtezők 2. körében a TSC a román Steaua csapatát fogadta. A 6:6-os döntetlennel végződő mérkőzést végül a románok nyerték meg a büntetőpárbajt követően. Ennek ellenére ez mégis egy óriási siker és tapasztalatszerzési lehetőség volt a TSC számára.

Az edző hirtelen távozása nagy veszteség a csapat, a szurkolók, a szerbiai és magyar labdarúgás számára is. Szabó Zoltán 48 éves volt.

TSC
Szabó Zoltán
meghalt
elhunyt

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.