Ugrás a tartalomra

Elismerés az adaiaknak a Magyar Kézilabda Szövetségtől

2021.07.12
15:06
2021.07.12
18:07
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Kézilabda Szövetség általi elismerésben részesültek az adai kézilabda klubok vezetői. Az okleveleket Siófokon, a magyar-brazil olimpiai selejtező mérkőzésen vették át a hétvégén.

Több évtizedes eredményes utánpótlás-nevelés jellemzi a Vajdaság-szerte kézilabda nagyhatalomként emlegetett adai klubokat. Ennek bizonyítékául elismerésben részesült a hétvégén két helyi sportvezető.

Tóbiás József közel 20 éve vezeti a Potisje-Pletex Férfi Kézilabda Klubot.

„Ez az elismerés tovább serkent, tovább ösztönöz, tovább motivál arra, hogy a jövőben a munkámat legalább ennyire, ekkora odafigyeléssel, ilyen odaadással tudjam végezni, mint az elmúlt periódusban, és tényleg nagyon-nagy köszönet és hála a MKSZ-nek.”

A Magyar Kézilabda Szövetség több éve támogatásával, háttérországot biztosít a határon túli sportolók fejlesztésében, ezzel is megakadályozva a tehetségek elkallódását.

Az adai Halász József Női Kézilabda Klub elnöke, Urbán Mónika, Kirsner Erika olimpikon kézilabdázótól vehette át a rangos elismerést.

„Amikor megkaptam először is Juhász István hívását a Magyar Kézilabda Szövetségtől, és említette, hogy milyen díjban részesültem, akkor először szólni nem tudtam, utána könnybe lábadt a szemem, hogy az anyaországban gondolnak ránk és tudják értékelni a munkánkat. Még most is elérzékenyülök, tehát tényleg megható volt és nagyon megtisztelő.”

A nyári szünetről visszatérve, a tervek szerint már augusztusban megkezdődik mindkét klub háza táján a felkészülés, valamint a női U12-es korosztály számára már augusztus hónap utolsó hétvégéjén kézilabda torna megrendezésére is sor kerül.

Ada
Magyar Kézilabda Szövetség
Siófok

Most

13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.