Ugrás a tartalomra
Facebook

Elismerés az adaiaknak a Magyar Kézilabda Szövetségtől

2021.07.12
15:06
2021.07.12
18:07
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Kézilabda Szövetség általi elismerésben részesültek az adai kézilabda klubok vezetői. Az okleveleket Siófokon, a magyar-brazil olimpiai selejtező mérkőzésen vették át a hétvégén.
Facebook

Több évtizedes eredményes utánpótlás-nevelés jellemzi a Vajdaság-szerte kézilabda nagyhatalomként emlegetett adai klubokat. Ennek bizonyítékául elismerésben részesült a hétvégén két helyi sportvezető.

Tóbiás József közel 20 éve vezeti a Potisje-Pletex Férfi Kézilabda Klubot.

„Ez az elismerés tovább serkent, tovább ösztönöz, tovább motivál arra, hogy a jövőben a munkámat legalább ennyire, ekkora odafigyeléssel, ilyen odaadással tudjam végezni, mint az elmúlt periódusban, és tényleg nagyon-nagy köszönet és hála a MKSZ-nek.”

Facebook

A Magyar Kézilabda Szövetség több éve támogatásával, háttérországot biztosít a határon túli sportolók fejlesztésében, ezzel is megakadályozva a tehetségek elkallódását.

Az adai Halász József Női Kézilabda Klub elnöke, Urbán Mónika, Kirsner Erika olimpikon kézilabdázótól vehette át a rangos elismerést.

„Amikor megkaptam először is Juhász István hívását a Magyar Kézilabda Szövetségtől, és említette, hogy milyen díjban részesültem, akkor először szólni nem tudtam, utána könnybe lábadt a szemem, hogy az anyaországban gondolnak ránk és tudják értékelni a munkánkat. Még most is elérzékenyülök, tehát tényleg megható volt és nagyon megtisztelő.”

A nyári szünetről visszatérve, a tervek szerint már augusztusban megkezdődik mindkét klub háza táján a felkészülés, valamint a női U12-es korosztály számára már augusztus hónap utolsó hétvégéjén kézilabda torna megrendezésére is sor kerül.

Ada
Magyar Kézilabda Szövetség
Siófok

Most

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.