Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Elképesztő fordítással nyert Đoković Párizsban

2021.06.13
19:29
2021.06.13
19:46
Forrás
MTI, Blic, RTS
Drámai küzdelemben verte meg a világelső szerb teniszező a görög Sztefanosz Cicipaszt a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyes döntőjében. Đoković ezzel megszerezte 19. Grand Slam-trófeáját.

Az ötödik szett döntött a Roland Garros férfi egyesének fináléjában Đoković 6:7 (6-8), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4-re győzte le Cicipaszt.

A világelső szerb teniszező az első két elvesztett szett után tudott fordítani, ezzel pedig megszerezte második trófeáját a Roland Garroson.

Tanjug/AP Photo/Michel Euler

A Párizsban 2016-ban bajnok Đoković pontot sem vesztett az első három adogatójátékában, majd magabiztosan hárította a 22 éves kihívó szettlabdáját. A játszmát azonban nem tudta kiszerválni, a rövidítésben pedig az athéni teniszező bizonyult jobbnak.

A folytatásban a szerb sztár egyre fáradtabbnak tűnt, néhány labdára el sem indult, és nemsokára dupla brékhátrányban volt. Cicipasz ekkor sem remegett meg, kiszerválta a szettet, és 1 óra 43 perc elteltével már csak egy játszmára volt a diadaltól. Ekkor azonban Đoković magára talált, miközben kihívója egyre nehezebben tudta kezelni a rá nehezedő nyomást, így a világelső bő egy óra alatt kiegyenlített.

A görög tanácstalanabbul és kilátástalanabbul ütött, és noha az utolsó játszmára valamelyest összeszedte magát, a bréket nem tudta elkerülni, ami megpecsételte a sorsát. A találkozó 4 óra 12 percig tartott, Đoković előtt, legutóbb az argentin Gaston Gaudio tudott kétszettes hátrányból fordítani a Garros-döntőben 2004-ben.

Đoković karrierje 84. trófeája, a Muskétások Kupája mellé 1,4 millió eurót kapott, és 19. GS-serlegével már csak egyre van lemaradva az örökrangsor élén álló Roger Federertől és Rafael Nadaltól.

Novak Đoković
Roland Garros

Most

12:47

Falunapot ünnepel Majdány

Falunapot rendeznek Majdányon a helyi művelődési otthon nagytermében. Az esemény ma 19 órakor kezdődik, ahol többek között egy kiállítás is várja a látogatókat.

Népszerű