Ugrás a tartalomra

Elképesztő sikereket értek el a magyarkanizsai kajak klub növendékei

2022.08.29
20:30
2022.08.29
20:39
Forrás
Pannon RTV
A sok befektetett munka, a kitartás meghozta eredményét és a legkisebbek, valamint az idősebb korosztály is szép eredményekkel tért haza a vajdasági, az országos és az olimpiai reménységek válogatóról is.

Az idei szezonban elképesztő sikereket arattak a magyarkanizsai Testvériség Kajak Klub növendékei az idei szezonban

Az országos bajnokság második helyezettjei lettek a magyarkanizsai minikajakosok. Az augusztus elején Palánkán megrendezett megmérettetésen összesen kilenc érmet lapátoltak össze. Apró Máté, László Lejla és Holló Lara egyesben állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Apró Máté, László Lejla, Holló Lara, kajakozók: „- Nagyon sok edzéssel, napi kettővel készülünk. 1000 métereket csinálunk, meg 500-at, meg 200 métert is, és ez vezet az aranyéremhez.
- Hogyan nézett ki a verseny?
- Nagyon jó volt, csak egész végig esett az eső, de senkinek sem lett baja. Mindenki jól érezte magát, jó volt nagyon.
- Mit szóltatok az aranyéremhez?
- Szerintem mind a hárman nagyon meglepődtünk. Én nem gondoltam, hogy ki tudom ezt magamból hozni, mert mindig ötödik, hetedik helyen végeztem, de pont az országoson sikerült első helyen.”

Az idősebb korosztály sem tétlenkedett. Dobó Petra kiharcolta magának, hogy most hétvégén részt vehessen a szegedi korosztályos világbajnokságon, ahol női négyesben áll majd a rajthoz.

„- Szeretnék fináléba kerülni, a legjobb 9-be, de igazából nem régóta evezünk együtt a lányokkal, úgyhogy bárminek örülök.
- A héten lesz még közös edzés a lányokkal?
- Holnap még edzünk egyet, aztán pedig 31-én indul a verseny.”

Idén több rangos hazai és külföldi versenyen is szerepeltek a magyarkanizsai kajakosok.

László Gábor, edző, Testvériség Kajak Klub, Magyarkanizsa: „A minisekkel végigjártuk a ligákat, ahol nagyon szép eredményeket értünk el, valamint megkoronáztuk az egész évet azzal, hogy a vajdasági bajnokságon összesítettben harmadikak lettünk, az országoson pedig másodikak, ami mondjuk úgy, hogy nem is emlékszünk rá, hogy mikor történt ilyen, hogy ilyen jó eredményeket érjünk el.”

Számokban kifejezve tehát az országos bajnokságon a minikajakosoknak három aranyat, öt ezüstöt és egy bronzot, míg a vajdasági bajnokságon egy aranyat, két ezüstöt és öt bronzérmet sikerült bezsebelniük.

Testvériség Kajak Klub
siker
kajak
László Gábor

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.
13:10, Frissítve: 16:20

Ne hagyjuk elveszni a disznótorozás hagyományát!

Hagyományos disznótoron vehettek részt az érdeklődők a szabadkai Makkhetes helyi közösségben. Az esemény célja, hogy tovább őrizzék a tradíciót, megismertessék a fiatalok körében is, majd a befolyt összeget jótékony célja fordítsák.

Népszerű