Ugrás a tartalomra

Elkezdődött a 8. TSC Kupa Topolyán az Akadémia pályáin

2022.08.11
12:23
2022.08.11
16:26
Forrás
Pannon RTV
A Pannon Rádió 14 és 16 óra között élő adással jelentkezik a helyszínről.

A rangos labdarúgó tornán nyolc csapat vesz részt, a Puskás Akadémia, a Honvéd, a Csíkszereda, a DAC, a Crvena Zvezda, az Eszék, a Munkács és a házigazda TSC U15-ös csapatai mérik össze tudásukat.

Izgatottan készültek a fiatal játékosok a mérkőzések előtt a TSC Akadémia pályáin. A Budapest Honvéd - Magyar Futball Akadémia először vesz részt az eseményen.

Petrók Viktor, a Budapest Honvéd - Magyar Futball Akadémia játékosa: "Minél több elemet meg szeretnénk valósítani azok közül, amit a heten és az előtt gyakoroltunk, az ellenfelekből nagyon nem készültünk, magunkra koncentrálunk, szeretnénk a maximumot nyújtani, hogy elégedettek lehessünk önmagunkkal, hogy mindent kitettünk a pályára."

Az U 15-ös csapatok felkészülésében fontos szerepet töltenek be a kupamérkőzések, hiszen ilyenkor tudják gyakorolni a csapatjátékot.

Németh Krisztián, a dunaszerdahelyi DAC ifjúsági sportigazgatója: "Közép-Európa top akadémiáinak a csapatai, játékosai szerepelnek és nagyon fontos a képzésben, hogy az elittel versengjünk, felmérjük tudásunkat, hibáinkat, hogy megtaláljuk. Van még egy másik dimenziója ennek, Felvidékről érkeztünk, átjöttünk valójában az egész anyaországon, két határt átléptünk, mégis barátokra találunk, megértjük egymást."

A torna két napos, az első napon minden csapat három mérkőzést játszik.

Vég Csongor, a TSC Akadémia főkoordinátora: "Kétszer húsz percesek a meccsek, három pályán zajlanak és a helyosztók az a holnapi napra fognak datálódni, akkor emeljük a meccsek időtartamát kétszer húszról kétszer harminc percre, hogy minél többet tudjonak játszani a gyerekek, mielőtt elindulnak haza."

A nemzetközi TSC kupát nyolcadik alkalommal szervezték meg mintegy kétszáz résztvevővel.

Palágyi Szabolcs, a TSC vezérigazgatója: "Valójában a célja ennek a tornának és minden kárpát-medencei akadémiai rendszerbe tartozó csapat szervezésében zajló tornának, hogy megmérettessük magunkat, tudjuk azt, hogy a régió csapataival szemven hol vagyunk, tudjuk, hogy a játékosaink hol tartanak, tehát valójában ez egy ilyen felmérés és ami nagyon fontos, hogy a barátságról szól."

A TSC Kupa döntő mérkőzését pénteken 10:15 órától játszák a TSC Akadémia pályáin.

Ma délután 14-től 16 óráig a Pannon Rádió élő adással jelentkezik a helyszínről. A műsorvezetők Kókai Mónika, Herczeg Zsolt és Brasnyó Zoltán lesznek. Izgalmas beszélgetésekkel várják a Pannon Rádió hallgatóit, a 91,5 MHz-n. Online itt hallgathatják műsorunkat.

TSC
kupa
Topolya
Akadémia
terepi műsor
Pannon Rádió

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.