Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

Elkezdődött a 8. TSC Kupa Topolyán az Akadémia pályáin

2022.08.11
12:23
2022.08.11
16:26
Forrás
Pannon RTV
A Pannon Rádió 14 és 16 óra között élő adással jelentkezik a helyszínről.

A rangos labdarúgó tornán nyolc csapat vesz részt, a Puskás Akadémia, a Honvéd, a Csíkszereda, a DAC, a Crvena Zvezda, az Eszék, a Munkács és a házigazda TSC U15-ös csapatai mérik össze tudásukat.

Izgatottan készültek a fiatal játékosok a mérkőzések előtt a TSC Akadémia pályáin. A Budapest Honvéd - Magyar Futball Akadémia először vesz részt az eseményen.

Petrók Viktor, a Budapest Honvéd - Magyar Futball Akadémia játékosa: "Minél több elemet meg szeretnénk valósítani azok közül, amit a heten és az előtt gyakoroltunk, az ellenfelekből nagyon nem készültünk, magunkra koncentrálunk, szeretnénk a maximumot nyújtani, hogy elégedettek lehessünk önmagunkkal, hogy mindent kitettünk a pályára."

Pannon RTV

Az U 15-ös csapatok felkészülésében fontos szerepet töltenek be a kupamérkőzések, hiszen ilyenkor tudják gyakorolni a csapatjátékot.

Németh Krisztián, a dunaszerdahelyi DAC ifjúsági sportigazgatója: "Közép-Európa top akadémiáinak a csapatai, játékosai szerepelnek és nagyon fontos a képzésben, hogy az elittel versengjünk, felmérjük tudásunkat, hibáinkat, hogy megtaláljuk. Van még egy másik dimenziója ennek, Felvidékről érkeztünk, átjöttünk valójában az egész anyaországon, két határt átléptünk, mégis barátokra találunk, megértjük egymást."

A torna két napos, az első napon minden csapat három mérkőzést játszik.

Vég Csongor, a TSC Akadémia főkoordinátora: "Kétszer húsz percesek a meccsek, három pályán zajlanak és a helyosztók az a holnapi napra fognak datálódni, akkor emeljük a meccsek időtartamát kétszer húszról kétszer harminc percre, hogy minél többet tudjonak játszani a gyerekek, mielőtt elindulnak haza."

Pannon RTV/Kucor Dejan

A nemzetközi TSC kupát nyolcadik alkalommal szervezték meg mintegy kétszáz résztvevővel.

Palágyi Szabolcs, a TSC vezérigazgatója: "Valójában a célja ennek a tornának és minden kárpát-medencei akadémiai rendszerbe tartozó csapat szervezésében zajló tornának, hogy megmérettessük magunkat, tudjuk azt, hogy a régió csapataival szemven hol vagyunk, tudjuk, hogy a játékosaink hol tartanak, tehát valójában ez egy ilyen felmérés és ami nagyon fontos, hogy a barátságról szól."

A TSC Kupa döntő mérkőzését pénteken 10:15 órától játszák a TSC Akadémia pályáin.

Ma délután 14-től 16 óráig a Pannon Rádió élő adással jelentkezik a helyszínről. A műsorvezetők Kókai Mónika, Herczeg Zsolt és Brasnyó Zoltán lesznek. Izgalmas beszélgetésekkel várják a Pannon Rádió hallgatóit, a 91,5 MHz-n. Online itt hallgathatják műsorunkat.

TSC
kupa
Topolya
Akadémia
terepi műsor
Pannon Rádió

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.
12:54, Frissítve: 13:00

Négy diákot támogat a Studio Present Kft.

Négy fiatal programozó tehetség érdemelte ki idén a szabadkai Studio Present Kft. ösztöndíját. Az ünnepélyes átadó ma volt. A díjazottak a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Tudományok Karára, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolára járnak.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.