Ugrás a tartalomra
MTI/Illyés Tibor

Elkezdődött az Európa-bajnokság - Meccsnapokon Napi Foci

2021.06.11
15:23
2021.06.11
23:02
Forrás
Pannon RTV
Este 9 órakor az olasz és a török válogatott mérkőzésével megkezdődött a 16. labdarúgó Európa-bajnokság, amelyen ismét szerepel a magyar csapat. A szerb válogatott nem jutott ki a kontinensviadalra.
MTI

Budapest is társházigazda: a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. A magyarok kedden a címvédő portugálokat, négy nappal később a világbajnok franciákat fogadják, a június 23-i fordulóban pedig a németek vendégei lesznek.

Pannon RTV

Így ünnepeltek a magyarkanizsaiak 2016-ban a magyar-portugál EB meccsen. A 3:3-as döntetlennek köszönhetően akkor csoportelsőként jutottak tovább a magyarok.

Az idei, a sorban 16. labdarúgó Európa-bajnokságon ismét szerepel a magyar csapat. Budapest is társházigazda: a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. A kontinensviadal este 9-kor az olasz és a török válogatott mérkőzésével kezdődik meg.

„Egyértelmű, hogy a magyaroknak szurkolunk. Tudom, hogy esélytelenek vagyunk, ők is magyarok meg én is magyar vagyok és természetes, hogy szurkolok nekik. Hát, hogyne szurkolnék.”

Pannon RTV

Idén is a stadionok mellett kávézókban, kertekben és nappalikban izgulják végig az Európa-bajnokságot a labdarúgás szerelmesei.

Csipak Edvin, médiaházunk operatőre a hátsó kertben állította fel a kivetítőt, amelyen baráti társaságban követi majd az EB-t.

„Kollégákkal sűrűn összejövünk és focizunk. Mivel az Európa-bajnokság most fog kezdődni, a kollégákkal szeretnénk majd együtt nézni. A magyar csapatot mindenféleképp meg szeretnénk nézni, minden meccsét, ha csak tehetjük. Nagyon szurkolunk a magyaroknak. Hajrá magyarok!”

MTI

Nemcsak a sport szeretete vonzza a nézőket a képernyők elé. Visnyei Attila, akit a barátai csak Pikinek szólítanak úgy érzi, az egy nemzethez tartozás kovácsolja össze azt a társaságot, akik minden magyar vonatkozású mérkőzést megnéznek.

„Magyarnak születtünk, magyarok vagyunk és mindig is magyarok leszünk elsősorban, és a nemzeti csapat az olyan valami, ami minket mindig előre visz és olyankor látjuk, hogy győzött. Ha veszítenek akkor is ugyanúgy szurkolunk nekik, mert az ország, ahova valamikor is tartoztunk és ma is szurkolunk, az Magyarország. És mi magyarok maradunk mindig, örökre.”

Pannon RTV

Meccsnapokon a Pannon TV sportműsora a Napi Foci jelentkezik eredményekkel, érdekességekkel.

Dóró Alen, felelős szerkesztő: „Minden nap lesz majd nyereményjátékunk és természetesen a focihoz kötődik majd, de minden a fociról fog szólni, magáról a labdarúgásról. Bízok benne, hogy olyan vendégeket sikerült a műsorba hívnom szakértőnek, akik értik a dolgukat. 3 labda lesz a főnyeremény, amit majd július 11-én, a döntő napján fogunk kisorsolni, emellett lesznek napi nyereményeink, bögrék, illetve sapkák, illetve minden vasárnap egy Napi focis pólót is lehet majd nyerni.”

A magyar válogatott első EB mérkőzését Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban játssza kedden 18 órától Portugália legjobbjai ellen. Ne feledjék, az éjjel soha nem érhet véget.

Európa bajnokság
labdarúgás
magyar
szerb
olasz
török
Budapest
Puskás Aréna

Most

17:32, Frissítve: 18:57

Két támadóval a magyarok a portugálok ellen

Marco Rossi szövetségi kapitány két támadót, Szalai Ádámot és Sallai Rolandot is a kezdőcsapatba nevezte a magyarok portugálok elleni nyitómérkőzésén a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.