Ugrás a tartalomra

Elkezdődött az Európa-bajnokság - Meccsnapokon Napi Foci

2021.06.11
15:23
2021.06.11
23:02
Forrás
Pannon RTV
Este 9 órakor az olasz és a török válogatott mérkőzésével megkezdődött a 16. labdarúgó Európa-bajnokság, amelyen ismét szerepel a magyar csapat. A szerb válogatott nem jutott ki a kontinensviadalra.

Budapest is társházigazda: a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. A magyarok kedden a címvédő portugálokat, négy nappal később a világbajnok franciákat fogadják, a június 23-i fordulóban pedig a németek vendégei lesznek.

Így ünnepeltek a magyarkanizsaiak 2016-ban a magyar-portugál EB meccsen. A 3:3-as döntetlennek köszönhetően akkor csoportelsőként jutottak tovább a magyarok.

Az idei, a sorban 16. labdarúgó Európa-bajnokságon ismét szerepel a magyar csapat. Budapest is társházigazda: a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. A kontinensviadal este 9-kor az olasz és a török válogatott mérkőzésével kezdődik meg.

„Egyértelmű, hogy a magyaroknak szurkolunk. Tudom, hogy esélytelenek vagyunk, ők is magyarok meg én is magyar vagyok és természetes, hogy szurkolok nekik. Hát, hogyne szurkolnék.”

Idén is a stadionok mellett kávézókban, kertekben és nappalikban izgulják végig az Európa-bajnokságot a labdarúgás szerelmesei.

Csipak Edvin, médiaházunk operatőre a hátsó kertben állította fel a kivetítőt, amelyen baráti társaságban követi majd az EB-t.

„Kollégákkal sűrűn összejövünk és focizunk. Mivel az Európa-bajnokság most fog kezdődni, a kollégákkal szeretnénk majd együtt nézni. A magyar csapatot mindenféleképp meg szeretnénk nézni, minden meccsét, ha csak tehetjük. Nagyon szurkolunk a magyaroknak. Hajrá magyarok!”

Nemcsak a sport szeretete vonzza a nézőket a képernyők elé. Visnyei Attila, akit a barátai csak Pikinek szólítanak úgy érzi, az egy nemzethez tartozás kovácsolja össze azt a társaságot, akik minden magyar vonatkozású mérkőzést megnéznek.

„Magyarnak születtünk, magyarok vagyunk és mindig is magyarok leszünk elsősorban, és a nemzeti csapat az olyan valami, ami minket mindig előre visz és olyankor látjuk, hogy győzött. Ha veszítenek akkor is ugyanúgy szurkolunk nekik, mert az ország, ahova valamikor is tartoztunk és ma is szurkolunk, az Magyarország. És mi magyarok maradunk mindig, örökre.”

Meccsnapokon a Pannon TV sportműsora a Napi Foci jelentkezik eredményekkel, érdekességekkel.

Dóró Alen, felelős szerkesztő: „Minden nap lesz majd nyereményjátékunk és természetesen a focihoz kötődik majd, de minden a fociról fog szólni, magáról a labdarúgásról. Bízok benne, hogy olyan vendégeket sikerült a műsorba hívnom szakértőnek, akik értik a dolgukat. 3 labda lesz a főnyeremény, amit majd július 11-én, a döntő napján fogunk kisorsolni, emellett lesznek napi nyereményeink, bögrék, illetve sapkák, illetve minden vasárnap egy Napi focis pólót is lehet majd nyerni.”

A magyar válogatott első EB mérkőzését Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban játssza kedden 18 órától Portugália legjobbjai ellen. Ne feledjék, az éjjel soha nem érhet véget.

Európa bajnokság
labdarúgás
magyar
szerb
olasz
török
Puskás Aréna

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.