Ugrás a tartalomra

Elkezdődött az oroszországi foci-VB

2018.06.14
17:44
2018.06.15
00:28
Forrás
MTI, Index.hu
A moszkvai nyitóünnepségen a brit Robbie Williams és az orosz Aida Garifullina énekelt természetesen telt ház, vagyis nagyjából 80 ezer néző előtt.

A nyitómérkőzés előtt másfél órával a spanyol válogatottal világ- és Európa-bajnok Iker Casillas az orosz szupermodell Natalja Vogyjanova társaságában a játéktérre hozta a FIFA Világkupát, hogy megmutassa a gyülekező közönségnek, milyen trófea elnyeréséért küzdenek majd a csapatok. Ezt követte a csapatok bemelegítése.

Mintegy fél órával a kezdőrúgást megelőzően megkezdődött a showműsor. Először Csajkovszkij zenéje hangzott fel videobejátszásban Jurij Basmet hegedű- és Danyiil Trifonov zongoraművész előadásában egy a Moszkva folyóra épített színpadról, aztán a kétszeres aranylabdás, a nemzetközi szövetségnél háromszor a világ legjobbjának választott 41 éves Ronaldo és Robbie Williams futballozott gyerekekkel. A folytatásban a 44 éves brit előadó énekelt táncosok és freestyle-futballisták gyűrűjében, őt pedig Alekszandr Boldacsev hárfaművész váltotta a színpadon.

Érdekes momentum volt, hogy Robbie Williams "bemutatott" az egyik dal közben. Egész pontosan az történt, hogy jó közel ment a kamerához, majd a Remember that I did this for free!, vagyis Emlékezz rá, hogy ingyen csináltam ezt sor eléneklése után feltartotta a középső ujját. Azt egyelőre nem tudni, hogy ezzel mi volt a célja, csak botrányt akart okozni, vagy épp az őt kritizálókat küldte el melegebb éghajlatra. Williams ugyanis kapott hideget, meleget, amikor a FIFA bejelentette, ő lesz a megnyitó fellépője, hogy elvállalta a politikailag Nyugattal szemben álló oroszok felkérését.

Pár pillanattal később az orosz mitológiából ismert tűzmadár hozta a küzdőtérre a 30 éves tatár származású szopránénekes Garifullinát, aki egy újabb Williams-szám után elénekelte vele az Angyalok című dalt.

A színpadon a 32 táncos pár a világbajnokságon részt vevő csapatokat jelenítette meg.

Hamarosan a pályára került a vb hivatalos labdája, az adidas Telstar 18, és a program főszereplői, a világbajnokság kabalafigurájával, a Zabivaka nevű szürkefarkassal együtt elvégezték a szimbolikus kezdőrúgást. A zenés műsor Robbie Williams újabb előadásával zárult.

A folytatásban a tribünről köszöntötte a szurkolókat Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki azt emelte ki, hogy a labdarúgás több milliárd embert egy csapatba kovácsol, s abban nem számítanak a különbségek.

Ezt követően Gianni Infantino, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke szólalt fel, melyben kijelentette, a következő hónapban a futball meghódítja Oroszországot, Oroszországból pedig a világot.

Oroszország
labdarúgás

Most

13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.