Ugrás a tartalomra

Elkezdődött a TSC Cup labdarúgótorna

2018.09.26
14:14
2018.09.27
17:53
Forrás
Pannon RTV
Nyolc csapat fiataljai mérkőznek meg azon a nemzetközi labdarúgó U14-es tornán, melyet Topolyán és Bajsán tartanak.

A TSC CUP-on a csapatokat két csoportra osztották. Az A csoport fiatal labdarúgói Topolyán a városi stadionban játszanak, a B csoport tagjai pedig a bajsai futballpályán mérkőznek meg. A döntő küzdelmekre csütörtökön kerül majd sor, a TSC Labdarúgó Akadémia pályáján Topolyán.

Az A csoport labdarúgói Topolyán, a városi stadionban kezdték meg a labdarúgó torna első mérkőzéseit. Az első találkozót az eszéki NK Osijek játszotta a budapesti FTC-vel, népszerűbb nevén a Fradival. A mérkőzés gól nélküli döntetlennel végződött. A második mérkőzést az újvidéki FK Vojvodina játszotta a belgrádi FK Partizan labdarúgóival, akiknek szintén nem sikerült gólt szerezniük, így ez a mérkőzés is döntetlennel végződött.

Munkácsi Dávid, edző, U14 LK Ferencváros, Budapest: „Mind a két csapat megnyerhette volna, itt is ott is adódtak helyzetek. Talán a két legnagyobb ziccert mi hagytuk ki. Kemény mezőnymunka volt, azt gondolom mind a két csapat megtett mindent a győzelemért, de nem sikerült senkinek gólt rúgni, így én azt gondolom, hogy mondhatjuk azt, megérdemelt mind a két csapatnak ez az iksz.”

Tomislav Priegl, edző, U14 LK Eszék, Horvátország: „Egy érdekes és szoros mérkőzést láthattunk. Sok helyzet volt mindkét oldalon. Az első félidőt nem használtuk ki okosan, a második játékrészben adódott még egy nagy helyzet, de az eredmény végül sajnos 0-0-ás döntetlen lett.”

A B csoport találkozóit a bajsai labdarúgó pályán játszották. Itt szintén négy csapat mérkőzött meg. Ebben a csoportban a felcsúti Puskás Akadémia növendékei játszottak a topolyai TSC fiataljaival. Ezen a meccsen a felcsútiaknak sikerült két gólt szerezniük úgy, hogy nem kaptak egyet sem, így megnyerve első csoportmérkőzésüket.

Flóris Róbert, edző, U14 Puskás Akadémia, Felcsút, Magyarország: „Az első mérkőzést Bajsán játszottunk a topolyai helyi csapat ellen. Nagyon nehezen ébredtek fel a gyerekek, nagyon nehezen alkalmazkodtunk ehhez a mély talajhoz. Csúszkáltunk, estünk-keltünk, természetesen az ellenfél is megnehezítette a dolgunkat. Az első félidőben sikerült gólt szereznünk, a második félidőben kicsit szerkezetet váltottunk, és a cserék jól szálltak be, és hál' isten még egy góllal meg tudtuk fejelni az előnyünket, és így kettő nullra nyertünk.”

Predrag Pršić, edző, U14 TSC, Topolya: „Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy a legjobb csapattal játszhattunk a csoportunkból, a Puskás Akadémiával. A 2-0-ás vereség ellenére is elégedett vagyok a csapatunk játékával. Ez alkalommal a jobb és fizikailag erősebb csapat nyert.”

A B csoport másik két csapata, a csíkszeredai labdarúgók játszottak egy 0-0-ás döntetlent a dunaszerdahelyi DAC fiataljaival. A csoportok második helyezettjei a 3. helyért játsszanak majd, a csoportelsők pedig a döntőben csapnak össze csütörtökön.

Palágyi Szabolcs, vezérigazgató, TSC Topolya: „A nemzetközi labdarúgó torna az már tradicionális, de kötődik ehhez a tornához egy olyan ünnepség is, amely a topolyai TSC Labdarúgó Akadémiának a megnyitója. Ezt a két ünnepélyes dolgot, két fontos dolgot számunkra egybefűztük, és a kétnapos tornának valójában csúcspontja lesz majd az akadémia megnyitója.”

A sportkomplexum ünnepélyes átadóját csütörtök délben tartják. Az első helyért járó díjat a tervek szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök adja át a győztesnek.

Topolya
Bajsa
labdarúgás
TSC CUP

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.