Ugrás a tartalomra

Elkezdődött a vitorlás regatta Palicson

2019.05.03
14:01
2019.05.03
18:14
Forrás
Pannon RTV
A délkelet-európai vitorlás nyílt bajnokságot 15 éven aluli gyermekek számára szervezték meg. A megmérettetésre 6 országból, 93 versenyző érkezett.

Borbíró Gábor már 3 éve vitorlázik. Minden hétvégén a Balatonon szeli a vizet a minél jobb felkészültség érdekében. Több országban is járt már a balatonfűzfői vitorlás klubbal.

Borbíró Gábor, versenyző, BS Fűzfő Vitorlás Klub: „Sokat gyakorolunk, hátszelezünk meg krajcolunk. Megtanuljuk, hogy a vitorlát hogyan kell beállítani.”

A vitorlázás esetében az időjárási viszonyok mellett az is sokat számít, hogy ki mennyit versenyzett az elmúlt időszakban.

Kikity Attila, közgyűlési elnök, Szabadka Város Sportszövetsége: „Ami nagyon fontos, hogy Montenegróból is eljöttek, ami köztudott, hogy ők nagyon jó vitorlások. Görögországból is eljöttek, akik Európa szinten is nagyon jó eredményeket érnek el. Viszont itt vannak a szlovénok, a szlovákok, a magyarországi kis fiatal vitorlázók is, úgyhogy kemény harcnak fogunk elébe nézni.”

A versengés mellett a rendezvény egyik fő célja, hogy a gyerekek barátkozzanak egymással.

Horvát Tímea, alpolgármester, Szabadka (VMSZ): „Nagy öröm a gyermekek számára, hiszen különböző országokból, különböző nyelvtudással, kultúrával rendelkező gyerekek napokat töltenek Palicson. Megküzdenek egymással, sportolnak.”

A bajnokságot idén 13. alkalommal szervezték meg. A Palicsi-tavon péntektől egészen vasárnapig úsznak majd a vitorlák a vízen. Az eredményhirdetés vasárnap 16 órakor lesz.

vitorlás regatta
Horvát Tímea
Kikity Attila

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.