Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Elkezdődött a vitorlás regatta Palicson

2019.05.03
14:01
2019.05.03
18:14
Forrás
Pannon RTV
A délkelet-európai vitorlás nyílt bajnokságot 15 éven aluli gyermekek számára szervezték meg. A megmérettetésre 6 országból, 93 versenyző érkezett.
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Borbíró Gábor már 3 éve vitorlázik. Minden hétvégén a Balatonon szeli a vizet a minél jobb felkészültség érdekében. Több országban is járt már a balatonfűzfői vitorlás klubbal.

Borbíró Gábor, versenyző, BS Fűzfő Vitorlás Klub: „Sokat gyakorolunk, hátszelezünk meg krajcolunk. Megtanuljuk, hogy a vitorlát hogyan kell beállítani.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A vitorlázás esetében az időjárási viszonyok mellett az is sokat számít, hogy ki mennyit versenyzett az elmúlt időszakban.

Kikity Attila, közgyűlési elnök, Szabadka Város Sportszövetsége: „Ami nagyon fontos, hogy Montenegróból is eljöttek, ami köztudott, hogy ők nagyon jó vitorlások. Görögországból is eljöttek, akik Európa szinten is nagyon jó eredményeket érnek el. Viszont itt vannak a szlovénok, a szlovákok, a magyarországi kis fiatal vitorlázók is, úgyhogy kemény harcnak fogunk elébe nézni.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A versengés mellett a rendezvény egyik fő célja, hogy a gyerekek barátkozzanak egymással.

Horvát Tímea, alpolgármester, Szabadka (VMSZ): „Nagy öröm a gyermekek számára, hiszen különböző országokból, különböző nyelvtudással, kultúrával rendelkező gyerekek napokat töltenek Palicson. Megküzdenek egymással, sportolnak.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A bajnokságot idén 13. alkalommal szervezték meg. A Palicsi-tavon péntektől egészen vasárnapig úsznak majd a vitorlák a vízen. Az eredményhirdetés vasárnap 16 órakor lesz.

Pannon RTV/Tímár Zsolt
vitorlás regatta
Horvát Tímea
Kikity Attila

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.