Ugrás a tartalomra

Élő, terepi műsorral zárta az évadot a Fitt Zóna

2021.07.17
14:28
2021.07.17
17:30
Forrás
Pannon RTV
A Pannon Rádió és Televízió életmódváltó magazinjának készítői a szabadkai Sétaerdőben, a kosárlabdapályánál várták az érdeklődőket.

A műsor 14 órakor kezdődött és 16 óráig tartott. Volt benne Aka Fitness-bemutató és Zumba-edzés is. Ezekhez bárki csatlakozhatott. A műsor egyes részeit a Facebookon is élőben közvetítettük a Fitt Zóna oldalán.

Dupák Evelin táplálkozástudományi szakember volt az élő rádióműsor egyik vendége. Elmondta, hogy a helyes életmód 30 százalékban a rendszeres sportolástól, 70 százalékban pedig az étkezésünktől függ.

„Naponta legalább négyszer-ötször étkezzünk, tehát ne legyenek hatalmas kihagyások. Reggelizzünk, tízóraizzunk, ebédeljünk, uzsonnázzunk, vacsorázzunk. Mérsékeljük a vörös húsok fogyasztását valamilyen szinten, mint gyulladásfaktorok, viszont növeljük a zöldség, gyümölcs, olajos magvak és hüvelyesek fogyasztását.”

Óriási sikert arattak a csantavéri AKA Fight Fitness nevű, részben önvédelmi sportággal foglalkozó csantavéri gyerkőcök. Lengyel Vivien szerint minden edzésük bemelegítéssel kezdődik, és nagyon sok gyakorlatot tanulnak.

„Itt nagyon jó ugrálni is, meg nagyon sokat tanulunk.
- Mit tanultok általában?
- Ilyen ütéseket, meg rúgásokat.
- És ezzel meg tudod védeni magad, ha valaki megtámad?
- Igen.”

Öt és féltől 11 éves korosztályt edz Göcő Gyöngyi AKA Fight Fitness edző Csantavéren, Szabadkán pedig felnőtt csoportja is van. Kardióval kombinált önvédelmi rúgásokat mutattak be az élő rádióműsor összesereglett nézőinek.

„Az Aka alapja a karate, csak hogy ne legyen ugye a klasszikus karate mozdulatok, ezért aerobikkal, fitnesszel kombináljuk, táncmozdulatokkal, és így bulisabb a hangulat.”

Ostojić Melitta húsz éve testnevelőtanár, Zumba Fitness oktatóként pedig tíz éve dolgozik. Azt mondta, főleg a csípő körüli testrészeket mozgatja meg, buliszerű a hangulat, az egész test dolgozik, és egy óra edzés alatt 600-700 kalória is elégethető.

„AZumba Fitness egy latino irányzatú zenékből összeálló edzésprogram, ami összekapcsolja az aerobiklépéseket, és a latino-zene tánclépéseit.”

A Fitt Zóna a Pannon Televízióban az első, a rádióban már a második évadját zárta. Kókai Mónika, a műsor szerkesztője elégedett az elért eredményekkel.

„Arra vagyok a legbüszkébb, hogy nagyon sok mozgásformát be tudtunk mutatni a nézőknek, a hallgatóknak, és bárkihez mentünk, szívesen fogadtak bennünket. És úgy érzem, hogy ezáltal, hogy a Fitt Zóna megindult a rádióban 2019-ben, és 2020-ban a televízióban, egyre többen kezdtek el sportolni, és ez jó hír a számunkra.”

Az élő rádióműsorban részt vettek az életmódváltók, és azok edzői, valamint a rendkívül egészséges, tápláléknak is számító ital, a smoothie egyik receptjével is megismerkedhettek a hallgatók és a jelenlévők.

Fitt Zóna
Kókai Mónika
Pannon RTV

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.