Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Élő, terepi műsorral zárta az évadot a Fitt Zóna

2021.07.17
14:28
2021.07.17
17:30
Forrás
Pannon RTV
A Pannon Rádió és Televízió életmódváltó magazinjának készítői a szabadkai Sétaerdőben, a kosárlabdapályánál várták az érdeklődőket.

A műsor 14 órakor kezdődött és 16 óráig tartott. Volt benne Aka Fitness-bemutató és Zumba-edzés is. Ezekhez bárki csatlakozhatott. A műsor egyes részeit a Facebookon is élőben közvetítettük a Fitt Zóna oldalán.

Dupák Evelin táplálkozástudományi szakember volt az élő rádióműsor egyik vendége. Elmondta, hogy a helyes életmód 30 százalékban a rendszeres sportolástól, 70 százalékban pedig az étkezésünktől függ.

„Naponta legalább négyszer-ötször étkezzünk, tehát ne legyenek hatalmas kihagyások. Reggelizzünk, tízóraizzunk, ebédeljünk, uzsonnázzunk, vacsorázzunk. Mérsékeljük a vörös húsok fogyasztását valamilyen szinten, mint gyulladásfaktorok, viszont növeljük a zöldség, gyümölcs, olajos magvak és hüvelyesek fogyasztását.”

Pannon RTV/Fehérvári Csongor

Óriási sikert arattak a csantavéri AKA Fight Fitness nevű, részben önvédelmi sportággal foglalkozó csantavéri gyerkőcök. Lengyel Vivien szerint minden edzésük bemelegítéssel kezdődik, és nagyon sok gyakorlatot tanulnak.

„Itt nagyon jó ugrálni is, meg nagyon sokat tanulunk.
- Mit tanultok általában?
- Ilyen ütéseket, meg rúgásokat.
- És ezzel meg tudod védeni magad, ha valaki megtámad?
- Igen.”

Öt és féltől 11 éves korosztályt edz Göcő Gyöngyi AKA Fight Fitness edző Csantavéren, Szabadkán pedig felnőtt csoportja is van. Kardióval kombinált önvédelmi rúgásokat mutattak be az élő rádióműsor összesereglett nézőinek.

„Az Aka alapja a karate, csak hogy ne legyen ugye a klasszikus karate mozdulatok, ezért aerobikkal, fitnesszel kombináljuk, táncmozdulatokkal, és így bulisabb a hangulat.”

Pannon RTV/Fehérvári Csongor

Ostojić Melitta húsz éve testnevelőtanár, Zumba Fitness oktatóként pedig tíz éve dolgozik. Azt mondta, főleg a csípő körüli testrészeket mozgatja meg, buliszerű a hangulat, az egész test dolgozik, és egy óra edzés alatt 600-700 kalória is elégethető.

„AZumba Fitness egy latino irányzatú zenékből összeálló edzésprogram, ami összekapcsolja az aerobiklépéseket, és a latino-zene tánclépéseit.”

Pannon RTV/Fehérvári Csongor

A Fitt Zóna a Pannon Televízióban az első, a rádióban már a második évadját zárta. Kókai Mónika, a műsor szerkesztője elégedett az elért eredményekkel.

„Arra vagyok a legbüszkébb, hogy nagyon sok mozgásformát be tudtunk mutatni a nézőknek, a hallgatóknak, és bárkihez mentünk, szívesen fogadtak bennünket. És úgy érzem, hogy ezáltal, hogy a Fitt Zóna megindult a rádióban 2019-ben, és 2020-ban a televízióban, egyre többen kezdtek el sportolni, és ez jó hír a számunkra.”

Az élő rádióműsorban részt vettek az életmódváltók, és azok edzői, valamint a rendkívül egészséges, tápláléknak is számító ital, a smoothie egyik receptjével is megismerkedhettek a hallgatók és a jelenlévők.

Fitt Zóna
Kókai Mónika
Pannon RTV

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.