Ugrás a tartalomra

Elődöntős a magyar női vízilabda-válogatott

2022.06.28
22:12
2022.06.28
22:20
Forrás
MTI
A házigazda magyar női vízilabda-válogatott 7-6-ra legyőzte az ausztrál csapatot a kedd esti negyeddöntőben, és a csütörtöki elődöntőben a hollandokkal találkozik a vizes világbajnokságon.

Az egyformán a szűk világelitbe tartozó együttesek összecsapásának azzal a háttérrel vághattak neki a felek, hogy a legutóbbi két tétmérkőzést az ausztrálok nyerték. A távoli kontinens képviselői mellett szólt, hogy - miként Bíró Attila szövetségi kapitány fogalmazott: -"brutálisan erősek", fizikailag szinte verhetetlenek, viszont az erőfölény - ahogyan azt már Vályi Vanda, a leggyorsabb hazai hölgypólós mondta: -  sok úszással a védelmük szétzilálható, s a kreatív megoldások mellett a magyar szurkolói had is sokat segíthet.

A találkozó tétje magáért beszélt: a győztes a legjobb négy közé jut, a vesztes viszont legjobb esetben is csak vb-ötödik lehet. Sikerével Magyarország válogatottja jutott a legjobb négy közé, s játszhat a döntőért csütörtökön a hollandokkal, míg Ausztrália együttese az 5-8. helyért folytathatja.

A csütörtöki program:

elődöntő:
Egyesült Államok-Olaszország 16.00
Magyarország-Hollandia 21.00

az 5-8. helyért:
Franciaország-Spanyolország 14.30
Ausztrália-Görögország 19.30
   

vizes vb 2022
FINA-VB 2022
Magyarország
Ausztrália
vízilabda

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.