Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Először nyert szakaszt elektromos autó

2022.01.04
22:35
Forrás
Pannon RTV
Történelmet írtak a 2022-es Dakar-ralin. A világ egyik legnépszerűbb és legnehezebb terepversenyén először nyert szakaszt egy elektromos autó. Egyébként Saghmeister Gábor és Gyenes Emánuel is sikerrel vették a mai akadályt.
Pannon RTV

A versenyzők szerint az eddigiek közül a mostani, 255 kilométeres távot volt talán a legkönnyebb teljesíteni.

Saghmeister Gábor a 129. helyen ért be.

„Voltak benne dűnék, a második rész szintén gyors volt, volt benne egy 50-60 kilométernyi dűne, egyes-kettes dűne, de könnyen meg tudtam oldani, próbáltam óvatosan motorozni. Biztonságosan, ugyanis ma szerelnem kellett a motort, és minél kevesebb munkám legyen rajta. Most csináltam egy olajcserét, most le kell cserélnem a gumikat, egy láncfeszítés, és este 8-ra szerintem be is fejezem és bevonulhatok a sátorba.”

Gyenes Emánuelnek ez a szakasz sem ment zökkenőmentesen, függetlenül attól, hogy a 49. helyen ért célba.

„Még reggel, amikor mentem az összekötő szakaszon, a motorom egy kicsit elkezdett dadogni, de utána helyre jött. Meg is lepődtem, hogy mi lehet a probléma, és ez majd a mért szakaszon megint előjött, tehát, amikor a hatos fullon mentem, akkor nem ment a motor többet mint 120-125, és ez tegnap délután, amikor bejöttem a táborba, nem volt semmi baja, elmentem itt, megtankoltam és valószínűleg valamilyen piszok belement a benzinszűrőbe, és ez azt eredményezte, hogy nem engedett át elég benzint, amikor nagy sebességgel mentem, úgyhogy az ilyen teligázos egyenesekben sokat nem tudtam menni, csak ilyen 125-öt.”

Pannon RTV

A kétkerekűek versenyében a harmadik szakaszt a portugál Joaquim Rodrigues nyerte. Az autósok között Carlos Sainz történelmet írva az első szakaszgyőzelmét jegyezte az e-tronik Audiknak, vagyis először nyert elektromos autó a versenyen. Szerdán a mezőny Rijádba, Szaúd-Arábia fővárosába érkezik.

Dakar
terepverseny
Saghmeister Gábor
Gyenes Emanuel
elektromos autó

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.