Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Elrajtolt a 14. Palicsi Nemzetközi Ultramaraton

2020.09.05
12:00
2020.09.06
10:27
Forrás
Pannon RTV
A versenyre nevezők választhatták az 50 vagy 100 kilométeres távot, de a felkészültebbek futhattak 6, 12 vagy 24 órán keresztül is a kijelölt 500 méteres körpályán, egyéniben vagy váltóban.

Az eseményt a Palicsi-tó partján szervezte meg a Szerbiai Ultramaraton Szövetség.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Szombaton délben a 24 órás egyéni, valamint a 6 órás egyéni és váltófutás indult. Éjfélkor startol majd a 12 órás maraton és a 100 kilométeres táv résztvevői, vasárnap reggel 6 órakor pedig az 50 kilométeres táv versenyzői is elrajtolnak.

Dudás Róbert három társával a 6 órás váltófutásra nevezett be: „Igazából teljesen hobbi szinten futunk, én úgy hiszem, a négyes váltó minden tagja. Igazából csak a szórakozás és a társaság az, ami elsősorban minket idevonzott ezúttal.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A szerbiai és nemzetközi szintű verseny egyúttal országos bajnokság és válogató is a világbajnokságra - mondta Jánosi Elvira, a Szerbiai Ultramaraton Szövetség elnöke: „Idén sokkal több a hazai versenyző, mivel nincs alkalmuk, nem tudnak a vírus miatt más országokból részt venni, meg nincsenek is megszervezve. De viszont külföldről is jó néhány országból mégiscsak jöttek. Volt például Romániából, aki annyit mondott, hogy nem tud jönni, mert anyagilag nem bírja a tesztet. Neki azzal segítettünk, hogy nem kell neki nevezési díjat fizetni, nem kell szállást fizetnie.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A 14. Palicsi Nemzetközi Ultramaratont dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke és Nataša Aleksić, a városi tanács sport és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja nyitotta meg.

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke: „Azt gondolom, hogy a mai világban a rekreációnak a különböző formái jót tesznek, a futás ennek az egyik módja. A futás és a politika, vagy a futás és az élet között több párhuzam figyelhető meg. Mind a kettő vagy mind a három esetében fontos az állhatatosság, a szívósság, az, hogy az ember kitartó legyen, az, hogy tisztelje az ellenfeleit meg a pályát, a körülményeket. Erre megtanít bennünket a futás is többek között.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A 14. Palicsi Nemzetközi Ultramaraton vasárnap délig tart. Az esemény eredményhirdetéssel és az ünnepélyes díjkiosztóval zárul.

ultramaraton
Dr. Pásztor Bálint
Jánosi Elvira
Szerbiai Ultramaraton Szövetség
futás

Most

20:13

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.
19:19, Frissítve: 19:56

Átlagos búzahozam, alacsony felvásárlási ár

Elégedettek az észak-bácskai gazdák az idei búzahozammal, ugyanakkor a felvásárlási árral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Az idei évben számos időjárási hatás befolyásolta a búzatermést, valamint a minőséget is - mesélik.

Népszerű