Ugrás a tartalomra

Elrajtolt a 14. Palicsi Nemzetközi Ultramaraton

2020.09.05
12:00
2020.09.06
10:27
Forrás
Pannon RTV
A versenyre nevezők választhatták az 50 vagy 100 kilométeres távot, de a felkészültebbek futhattak 6, 12 vagy 24 órán keresztül is a kijelölt 500 méteres körpályán, egyéniben vagy váltóban.

Az eseményt a Palicsi-tó partján szervezte meg a Szerbiai Ultramaraton Szövetség.

Szombaton délben a 24 órás egyéni, valamint a 6 órás egyéni és váltófutás indult. Éjfélkor startol majd a 12 órás maraton és a 100 kilométeres táv résztvevői, vasárnap reggel 6 órakor pedig az 50 kilométeres táv versenyzői is elrajtolnak.

Dudás Róbert három társával a 6 órás váltófutásra nevezett be: „Igazából teljesen hobbi szinten futunk, én úgy hiszem, a négyes váltó minden tagja. Igazából csak a szórakozás és a társaság az, ami elsősorban minket idevonzott ezúttal.”

A szerbiai és nemzetközi szintű verseny egyúttal országos bajnokság és válogató is a világbajnokságra - mondta Jánosi Elvira, a Szerbiai Ultramaraton Szövetség elnöke: „Idén sokkal több a hazai versenyző, mivel nincs alkalmuk, nem tudnak a vírus miatt más országokból részt venni, meg nincsenek is megszervezve. De viszont külföldről is jó néhány országból mégiscsak jöttek. Volt például Romániából, aki annyit mondott, hogy nem tud jönni, mert anyagilag nem bírja a tesztet. Neki azzal segítettünk, hogy nem kell neki nevezési díjat fizetni, nem kell szállást fizetnie.”

A 14. Palicsi Nemzetközi Ultramaratont dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke és Nataša Aleksić, a városi tanács sport és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja nyitotta meg.

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke: „Azt gondolom, hogy a mai világban a rekreációnak a különböző formái jót tesznek, a futás ennek az egyik módja. A futás és a politika, vagy a futás és az élet között több párhuzam figyelhető meg. Mind a kettő vagy mind a három esetében fontos az állhatatosság, a szívósság, az, hogy az ember kitartó legyen, az, hogy tisztelje az ellenfeleit meg a pályát, a körülményeket. Erre megtanít bennünket a futás is többek között.”

A 14. Palicsi Nemzetközi Ultramaraton vasárnap délig tart. Az esemény eredményhirdetéssel és az ünnepélyes díjkiosztóval zárul.

ultramaraton
Jánosi Elvira
Szerbiai Ultramaraton Szövetség
futás

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.