Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Elrajtolt a 15. palicsi ultramaraton

2021.06.05
13:27
2021.06.05
19:50
Forrás
Pannon RTV
6, 12 és 24 órás maratont, valamint 50 és 100 kilométeres távot futnak a versenyzők. A nemzetközi megmérettetést és egyben országos bajnokságot dr. Pásztor Bálint, a Szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke nyitotta meg.

Az eseményt ezúttal is a Palicsi-tó partján szervezte meg a palicsi Paligo Palus Ultramaraton Klub.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Idén a legfiatalabb versenyző a mindössze 10 éves Kádár Lara, a palicsi Paligo Palus Ultramaraton Klub színeiben. A 6 órás egyéniben és a 6 órás váltóban is részt vesz.

„- A legtöbb, amit eddig futottam, az a 21 kilométer volt, megállás nélkül.
- És azt megállás nélkül lefutottad? Mennyi idő alatt?
- Igen, le. Hát, olyan kettő óra alatt.”

A niši Valentina Nejković a 24 órás maraton többszörös országos női bajnoka.

„A személyes rekordom 197 kilométer, ez egyben a legjobb női országos eredmény. Őszintén szólva szeretnék 200 kilométernél többet futni, de majd meglátjuk.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A 61 éves magyarországi Zahorán János minden évben visszatér a palicsi megmérettetésre. Korábban többször is győzött már a 24 órás versenyben.

„A legjobb, az 221 kilométer volt, azzal tudtam nyerni, most már nincsenek ilyen céljaim, 200 kilométer, ha összejön, az jó lesz.”

Idén 8 országból jelentkeztek versenyzők. Romániából, Csehországból, Szlovéniából, Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából, Montenegróból, Magyarországról és Szerbiából - mondta Jánosi Elvira, a palicsi Paligo Palus Ultramaraton Klub elnöke.

„Jó eredményeket várunk, többen is beharangozták, hogy új pályacsúcsot, új egyéni csúcsot és új országos csúcsot szeretnének futni. Aki kifutja a részidőt a világbajnokságra, annak joga lesz részt venni majd a világbajnokságon, ha megtartják.”

A 15. Palicsi Nemzetközi Ultramaratont dr. Pásztor Bálint, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke nyitotta meg. Azt üzente: az, hogy ezt a versenyt a palicsi park körüli 530 méter hosszú pályán körözve futják le a részvevők, gyönyörű környezetben, különös élményt jelent számukra.

„Tegnap avattuk Bíró Károly szobrát, és elhangzott, hogy a Városháza mellett a Vigadó, a zenepavilon, a víztorony kiépítése is az ő érdeme. Ezeknek az objektumoknak mindegyike mellett elfutnak a futók, a víztornyot leszámítva.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Szombaton pontban délben elstartolt a palicsi Vigadó előtt a 15. palicsi ultramaraton. A versenyzők a 24 órás, a 6 órás, valamint a 6 órás váltó versenyben álltak rajthoz, és kezdték meg a versenyt.

Éjfélkor startolnak a 12 órás maraton és a 100 kilométeres táv résztvevői, vasárnap reggel 6 órakor pedig az 50 kilométeres táv versenyzői. Az eredményhirdetés és a díjkiosztó vasárnap 14 órakor lesz.

ultramaraton
Palics
Jánosi Elvira

Most

10:29

Katasztrofális az aszályhelyzet több olasz tartományban

Az öt olasz régió mindegyike, a többi között Lombardia, Veneto és Piemont tartomány az ország északi részén, a Pó folyó vízgyűjtő medencéje mentén fekszik. A legnagyobb olasz folyó, a Pó vízszintje pedig hetven éve nem volt ennyire alacsony.
10:21

Megújul a Pitypang ovi Adán

Megkezdődött Adán a Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézmény központi épületének felújítása. A kétszintes Pitypang épület vízvezetékhálózatának teljes cseréjét végzik.

Népszerű