Ugrás a tartalomra

Elrajtolt az ultramaraton

2018.05.12
14:25
2018.05.12
18:48
Forrás
Pannon RTV
Kilenc ország, mintegy nyolcvan versenyzője vesz részt a palicsi 24 órás ultramaraton. A megmérettetésen 6 és 12 órás mezőnyben, valamint 50 és 100 kilométeres távon is indulhattak a hosszútávfutók.

Szombaton pontban délben startolt el a 12. Palicsi 24 órás ultramaraton.

Ekkor a 24 és 6 órás verseny résztvevői indultak. Éjfélkor kezdődik majd a 12 órás és a 100 kilométeres távú megmérettetés, vasárnap reggel hatkor pedig az 50 kilométert futók kezdenek.

Görgényi András a 6 órás mezőnyben indult. Már több 6 és 12 órás versenyen is részt vett.

Görgényi András, futó, Békéscsaba, Magyarország: „Nagyon meleg lesz, úgyhogy elsődlegesen az a cél, hogy végigfussam, másodlagosan mivel a Békéscsaba-Arad szupermaratonra készülök három hét múlva, így egy 65 és 70 kilométert szeretnék teljesíteni.”

A versenynek tétje is van, ugyanis a 100 és 50 kilométeres, valamint a 24 órás verseny egyben kvalifikáció is a világbajnokságra.

Jánosi Elvira, főszervező: „Idén először a 24 óráson, ami a legnehezebb táv, azon vannak egyéniben a legtöbben, mivel országos bajnokság is, és úgy látszik most már a mi futóink is, Szerbiából is vállalkoznak ilyen hosszabb távokra.”

Palics helyi közösségének elnöke kiemelte, ez a verseny mindenképp öregbíti Palics hírnevét, több versenyző később családostól visszatér pár napot eltölteni a településen.

Dobó Márta, közgyűlési elnök, Palics HK: „Ha arról beszélünk, hogy Palics, mint turisztikai központ, illetve, ha azt mondjuk, hogy Szabadka a sportok városa, akkor ez egy ékes bizonyítéka annak, hogy a sportot fontosnak tartjuk.”

Az esemény megnyitóján részt vett Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője is, aki maga is amatőr futó.

Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Az ultrafutás külön sportágnak számít, vannak akik képesek félmaratont, maratont lefutni, de azt kell itt elképzelni ebben az esetben, hogy ezek az emberek folyamatosan 24 órán át futnak, több mint 200 kilométert lefutnak 24 óra alatt.”

A verseny a Magyar Kormány támogatásával valósulhatott meg.

ultramaraton
Jánosi Elvira

Most

07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.
21:33, Frissítve: 21:53

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
19:36, Frissítve: 08:14

Ismét a VMSZ adja a tartományi házelnököt

Miloš Vučevićtyel egyeztetett dr. Pásztor Bálint Belgrádban. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szerb Haladó Párt elnökével a koalíciós szerződésről és az együttműködés folytatásáról tárgyalt.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.