Ugrás a tartalomra

Elveszítette vezető helyét a Malle Moto géposztályban Gyenes Emánuel

2021.01.05
16:49
2021.01.05
18:46
Forrás
Pannon RTV
A Dakar-rali mai napján Saghmeister Gábor jól teljesített és javított helyezésén összesítettben.

Az erdélyi származású versenyzőnek a harmadik szakaszon gondja akadt a motorjával, ezért sok időt veszített. Saghmeister Gábor ma jól teljesített és javított helyezésén összesítettben.

Aki élőben követte a keddi napot az láthatta, hogy valami nincs rendben Gyenes Emánuellel. A szakasz végén kiderült, hogy motorja bal első benzintartályánál eltörött a cső, így a szatmárnémeti versenyzőnek a mért szakasz közepén kellett szerelnie.

Ezzel az idővesztességgel Gyenes a Malle Moto géposztályban lecsúszott a hatodik helyre. Az élen álló olasz Gerinivel szemben a lemaradása több, mint 37 perc.

Saghmeister Gábornak ugyanakkor ma jól ment a motorozás, a Wadi ad-Dawaszir körüli sivatagot 5 óra 46 perc alatt motorozta körül és a 77-dik helyen ért célba. Összesítettben most a 81. helyen áll.

Jó napot zárt a magyarországi autós és kamionos csapat is. Szalay Balázs és navigátora, Bunkoczi László a 42. helyen hozta be az Opel Grandland X-et és összesítettben jelenleg az 51. helyen állnak. A Fazekas Károly vezette Scania ismét a 16. időt érte el, és összesítettben a 14. helyen áll. A versenyzők szerdán érkeznek meg Szaúd-Arábia fővárosába, Rijádba. A szakasz teljes hossza több, mint 800 kilométer.

Dakar-rali
Szaúd-Arábia
motor
Gyenes Emánuel
Saghmeister Gábor

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.