Ugrás a tartalomra

Embert próbáló volt a Dakar-rali harmadik szakasza (videó)

2017.01.05
12:00
Komoly erőpróba volt az idei Dakar-rali harmadik szakasza
Komoly erőpróba volt az idei Dakar-rali harmadik szakasza. A versenyzők ma Argentína után Bolíviában folytatják a futamot. Az első állomás Tupiza lesz. Valószínűleg sokáig emlegetni fogják a versenyzők a harmadik napot a 2017-es Dakaron. Az autósoknál a korábbi nyertes, Nasszer Al Atijah kénytelen volt feladni a küzdelmet az autó meghibásodása miatt. Hasonló sorsra jutott a magyarországi Horváth Lajos is. A szabadkai Saghmeister Gábor motorosnak is meggyűlt a baja a szakasszal. „Egy helyen eltévedtem. És nemcsak én, húszan eltévedtünk. Forogtunk le-föl, nem találtuk a pontos utat, de valahogy megtaláltuk, és boldog vagyok, hogy itt lehetek a célban.”



A versenyzőknek az időjárás sem kedvezett. Gyenes Emmanuel, raliversenyző, Románia: „Ilyen jégesőben nem mentem még, és az volt a helyzet, hogy sietni is kellett. Ha lassan mentem volna, akkor nem lett volna semmi baj. De 120-al mentem és nagyon ütött a jég, nagyon fájt.” Dési János, aki Magyarországot képviseli a Dakaron, leesett motorjáról, a szakaszt azonban végül sikeresen befejezte. „Amikor lehajoltam a motorért, akkor megszédült velem a világ, kevés volt az oxigén. De összeszedtem magam és tudtam tovább menni, de elég rosszul voltam.” A versenyzők most néhány napra búcsút vesznek Argentínától, mivel a mezőny ma lép át Bolíviába. Az eddigi vélemények szerint ettől tartanak a legjobban a versenyzők. Ott ugyanis több ezer méteres tengerszint feletti magasságon zajlik majd a küzdelem, a hőmérséklet pedig sokszor még a 10 celzius fokot sem haladja meg.
Saghmeister Gábor
Dakar
rali
versenyzők

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.