Ugrás a tartalomra

Épül a Birkózóakadémia

2020.09.18
14:56
2020.09.18
16:09
Forrás
Pannon RTV
A tervezett ütemben halad a Vajdasági Birkózóakadémia kiépítése Magyarkanizsán.

A munkáltok július végén, mintegy negyven nappal ezelőtt kezdődtek meg.Jelenleg a munkások a falazási és a betonozási munkálatokat végzik. Az akadémia a magyar kormány 2,9 millió eurós támogatásából valósul meg.

A tervek szerint az év végéig tető alá kerül majd a magyarkanizsai székhelyű Vajdasági Birkózóakadémia épülete, a tél folyamán pedig a belső munkálatokat végzik majd el. A cölöpözési munkálatok valamelyest tovább tartottak a vártnál, azonban elhanyagolható a lemaradás. Bálint Zoltán, ügyvezető, Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány, Magyarkanizsa: „Időben kezdődtek el a falazási és a betonozási munkálatok, így utol tudtuk érni magunkat. Tehát késésben nem vagyunk, egy pici fáziskésésben vannak ugyan, de ez nem hat ki a munkának a haladására, amit próbálunk feszesen tartani, hiszen nekünk augusztus 10-én, ha az akadémiai képzést ki akarjuk írni, akkor az épület kész kell, hogy legyen.”

A 800 négyzetméteres sportcsarnokhoz edzőterem, relaxációs medence, orvosi szoba, négy irodahelyiség, valamint egy ötven férőhelyes kollégium tartozik majd. A munkálatokat Pásztor István, a VMSZ elnöke és Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester is megtekintette, és körbejárták az eddig kiépült részeket. Pásztor István, elnök, VMSZ: „Ez egy hihetetlenül fontos beruházás a térség számára, a vajdasági magyarok számára, és úgy gondolom, hogy az itteni sport számára, a birkózás számára is, mert arra ad lehetőséget, hogy szisztematikusan, a tehetségekre odafigyelve, a tehetségeket felkutatva, a tehetségeket ápolva, gardírozva folytatni tudjuk azt a hagyományt, mint ami minket a birkózáshoz köt.”

Pásztor István hozzátette, hogy a következő lépés az akadémiai rendszer, a sportpiramis felépítése, ami az óvodától indul és az általános iskolákon keresztül az akadémiáig vezeti majd a tehetségeket - fogalmazott a politikus. Az intézmény a magyarkanizsai önkormányzat, a Magyar Nemzeti Tanács és a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia összefogásának köszönhetően, a magyar kormány 2,9 millió euró támogatásával jön létre.

birkózóakadémia
Magyarkanizsa
építkezés
birkózás
tehetségek

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.