Ugrás a tartalomra

Érem nélkül maradt egyéniben Đoković, a páros meccset feladta, a vízilabdázók és a röplabdázók is kikaptak

2021.07.31
07:33
2021.07.31
16:06
Forrás
Pannon RTV
Sikertelenül fejeződött a tokiói olimpia 8. versenynapja a szerb sportolók számára.
A címvédő férfi vízilabda-válogatott elvesztette a horvátok elleni meccsét, Đoković vereséget szenvedett egyéniben, vegyes páros bronzmérkőzésétől pedig visszalépett.

Đoković közép-európai idő szerint 8 órától a spanyol Pablo Carreño Busta ellen lépett pályára egyéniben, aki 4:6, 7:6 (8:6), 3:6 arányban legyőzte az aranyéremre is esélyesnek tartott szerbet, és ezzel megszerezte az olimpiai bronzérmet. 

Novak Đoković nem sokkal később párosban Nina Stojanovićtyal küzdött volna meg szintén a harmadik helyért, azonban kimerültségre hivatkozva visszalépett a szerepléstől, így nem rendezték meg a bronzmeccset. A dobogó harmadik fokára ezáltal az ausztrál páros állhat fel.

Tegnap a szerb teniszező Aleksander Zverev ellen veszített, így 2008 után ismét csak olimpiai bronzra pályázhatott.

Kicsivel később Đoković vegyespárosban is pályára lépett. Nina Stojanivićtyal keményen küzdöttek, de orosz ellenfelük nem hagyta magát. 7:6, 7:5-re kaptak ki a szerbek.

A szerb Dragana Tomašević nem jutott be a fináléba diszkoszvetésben a tokiói olimpián. A sportoló 56,43 métert dobott, ez azonban nem volt elegendő a döntőbe jutáshoz.

Nyolcadik helyezést ért el a sportlövészetben légpuskával versenyző Andrea Arsović a tokiói ötkarikás játékokon. A versenyző 50 méterről célzott és 402,4 pontot szerzett, amellyel a 8. helyezést sikerült elérnie. Ez egyébként az első kieső helyezés a versenyszámban. A kategória másik szerbiai versenyzője, Sanja Vukašinović a 25. helyet érte el az elődöntőben.

Kikapott a szerb férfi vízilabda-válogatott a horvát csapattól az olimpia tornájának csoportmérkőzésén. Az első hat percben a horvátok 4 gólos előnnyel vezettek, a játék harmadik szakaszára azonban sikerült egyenlítenie a szerb válogatottnak, így 8:8-as eredménnyel indultak neki a meccs utolsó 8 percének. A horvát válogatott az utolsó szakaszban négygólos előnyre tett szert, amelyet a szerb csapat már nem tudott ledolgozni, így 14:12-es vereséget szenvedtek.

A szerb női röplabda-válogatott első vereségét szenvedte el az olimpiai játékokon, Tokióban - a brazil csapat 3:1-es eredménnyel győzte le őket. A szerb női válogatott korábban a Dominikai Köztársaság, Japán és Kenya elleni mérkőzéseken elvesztett szett nélkül aratott győzelmet. A követező mérkőzést hétfőn a dél-koreai válogatott ellen játsszák majd.

Novak Đoković
Tokió 2020
olimpia
tenisz
bronz
Dragana Tomašević
vízilabda

Most

14:41

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.
13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.