Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Éremért utazik a tokiói olimpiára Nemes Máté

2021.07.19
07:11
2021.07.19
15:36
Forrás
Pannon RTV
A zentai birkózó kötöttfogásban indul majd a 67 kilogrammos súlycsoportban. Az aktuális Európa-bajnok, vajdasági birkózó bízik benne, hogy az ötkarikás játékokon is a dobogó legfelső fokán végez.

Nemes Máté az utóbbi hetekben bulgáriai edzőtáborban készült az olimpiára. Néhány napra tért csak haza, Vajdaságba, az olimpiai birkózóversenyinek kezdetéig pedig már inkább a pszichikai feltöltődésre koncentrál. A kötöttfogásúak 67 kilogrammos kategóriájába induló birkózó jó formában érzi magát.

Pannon RTV/Idei Sándor

„Egy kicsit lazább edzések lesznek, hangolni a végsőre. Most egy kicsit nehéz, sok volt az edzőtábor, keveset voltunk itthon. Én úgy gondolom a jövő héten, az első hét Japánban egy kis pihenő, jól fog esni és pszichikailag is feltöltődünk. Ezen a két napon ahogy itthon vagyok most is töltődöm, a lányom és a feleségem itt van, szerintem minden jó lesz. De a fogyástól és sok egyéb dologtól is függ” - mondta Nemes Máté.

Pannon RTV/Idei Sándor

A szerbiai válogatott birkózójó komoly célokkal indul az olimpiára. Szerinte minden ellenfél verhető. Legnagyobb az örmény Aszlanyan lehet, de korábban már őt is sikerült legyőznie, így tőle sem tart igazán. Az idén Európa-bajnoki címet nyerő vajdasági birkózó nagy önbizalommal vág neki a Játékoknak. „Természetesen éremért, az a legfőbb. De én úgy gondolom ha Stefanek Davornak sikerült 2016-ban, senki nem gondolta hogy ő lesz az olimpiai bajnok és most sem gondolja senki hogy én első biok lenni. Kiderül. Remélem meglepetést okozok mindenkinek és sikerül a pódium legfelső fokára állni.”

Pannon RTV/Idei Sándor

A kötöttfogásúak 67 kilogrammos küzdelmei augusztus 3-án kezdődnek a tokiói olimpián.

Nemes Máté
birkózás
olimpia

Most

Népszerű