Ugrás a tartalomra

Eriksen állapota stabil az újraélesztés után

2021.06.12
19:57
2021.06.12
21:28
Forrás
MTI
Tragikusan kezdődött a B csoport nyitómérkőzése Koppenhágában. A Dánia-Finnország összecsapás első félidejének végén a hazai csapat sztárja Christian Eriksen összeesett a pályán. A csapattársai és az orvosi személyzet azonnal a segítségére sietett.

Az Internazionaléval olasz bajnok, 109-szeres válogatott középpályás a 43. percben egy dán akció után elindult visszafelé, majd mindenféle előzmény nélkül, két-három botorkálva megtett lépés után összeesett az oldalvonal mellett.

A játékost mintegy tíz percig, a pályán élesztették újra, döbbent csapattársai védősorfalat álltak körülötte, mielőtt a mentősök kitolták a hordágyat a stadionból - a közönség tapsa közepette.

A kamerák csak távolról mutatták az eseményt, de annyit látni lehetett, hogy a játékos szívmasszázst kap az elsősegélynyújtó csapattól.

A finnek már korábban bementek az öltözőbe, a dánok kikísérték csapattársukat.

A legutóbbi információk és helyszíni képek alapján Eriksen már magához tért, amikor a pályáról vitték le. Az európai (UEFA) és a dán szövetség bejelentette, hogy a játékos magánál van, és stabil állapotban kórházba szállították.

Azóta az Európai Labdarúgó-szövetség arról számolt be, hogy Eriksent kórházba szállították és stabilizálták az állapotát. A meccset a rosszulléte után átmenetileg felfüggesztették. A mérkőzés 20:30-tól folytatódott.

Dánia
Finnország
focimeccs
összeesett
eszméletvesztés
Európa-bajnokság

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.