Ugrás a tartalomra

Érkeznek a versenyzők a Dakar-ralira

2020.12.29
16:30
2020.12.29
19:59
Forrás
Pannon RTV
Érkeznek a helyszínre a 43. Dakar-rali résztvevői. Sok volt a bizonytalanság a megtartását illetően a vírushelyzet miatt, de lesz Dakar, amelyen jelen lesz Saghmeister Gábor, Gyenes Emánuel, Szalay Balázs és Fazekas Károly is.

A szervezők annak ellenére sem mondták le a versenyt, hogy néhány nappal az érkezés előtt a szaudi kormány lezárta a határt, így csakis különleges engedéllyel lehetett az ország területére lépni. A szabályok szerint mindenkinek kétnapos karanténban kell lennie, ami után pedig el kell végezni a tesztelést.

Saghmeister Gábor, motorversenyző, Szerbia: „Tegnapelőtt jöttünk, most pillanatnyilag karanténban vagyunk, de ma délelőtt voltunk covid-teszten. 24 órán belül megkapjuk az eredményeket és tudni fogjuk, hogy ki a negatív és ki a pozitív. Nagyon remélem, hogy negatív leszek, mert én már az igazi koronavíruson túlestem egy hónapja.”

Saghmeister Gábor együtt érkezett Gyenes Emánuellel, aki tavaly megnyerte a Male Moto géposztályt, amelyben az idén is indulnak: „Optimista vagyok. Persze, nem vagyok száz százalékosan felépülve az idei sérülésem után, de úgy érzem, hogy menni fog. Lehet, hogy nem lesz olyan jó eredményem, mint tavaly, de úgy érzem, hogy meg tudom csinálni ebben az évben is.”

A két versenyzőt és kísérőcsapatát a szabadkai pilóta, Pletl Norbert és családja látja vendégül a verseny kezdetéig: „Kicsikét változnak a dolgok. Az utolsó 3-4 évben sokkal liberálisabb az élet, a nők vezethetnek, egy kicsit európaibb lett, mint régebben.”

Ha minden rendben lesz a tesztekkel és negatívak lesznek, akkor a versenyzők szerdán felveszik a motort a kikötőből és elviszik az első táborba, amelynek a helyszínén a tesztelést is végezték. A 2021-es Dakar-rali január másodikán kezdődik.
 

Dakar-rali
Saghmeister Gábor

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.