Ugrás a tartalomra

Erőemelő versenyt tartottak Magyarkanizsán

2022.12.17
13:12
2022.12.17
16:07
Forrás
Pannon RTV
A sporteseményre mintegy negyvenen neveztek be, legtöbbjük Vajdaság területéről érkezett.

Férfi és női kategóriában versenyeztek a résztvevők. Kezdők és profik is indultak.

A magyarkanizsai Ivanović Laurának ez volt az első versenye. „Ezt a fajta súlyemelést szeptember körül kezdte az edzőm forszírozni, azt mondta hogy lát bennem potenciált és próbáljuk meg. Szóval én nagyon új vagyok még ebben a mezőnyben. A kezdősúlyom 80-90 kilogramm volt, a maximum, amit eddig felemeltem, az 130."

A kishegyesi Bíró Endre is készült a versenyre. Az erőemeléssel komolyabban egy éve kezdett el foglalkozni. Szerinte kevés az ilyen verseny, pedig szükség és igény is lenne rá.

„Nálunk ez a sport, az erőemelés nem nagyon megy, inkább streetlifting, magyaroknál ez jobban megy és jobban finanszírozott sport. Valamint versenyek tényleg nincsenek, sajnos, hogy ez így van."

Az eseménynek a Vajdasági Birkózóakadémia adott otthont.

Buza Botond, szervező, Magyarkanizsa: „Sokan járnak edzőterembe, sokan edzenek súlyokkal, de ezeket a hatalmas súlyokat, ismétlésekkel, ezeket nagyon kevesen csinálják, mert sokan félnek a sérülésektől és sokan csak azt látják az erőemelésben, hogy nagyon nagy a súly, de szerintem ez az erőemelés sokkal több dolgot tud adni egy sportolónak, mint amit elvesz."

A versenyt második alkalommal szervezte meg Magyarkanizsa Községi Ifjúsági irodája.

erőemelő
verseny
Magyarkanizsa

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.