Ugrás a tartalomra

Erős volt a mezőny az Újvidéki Maratonon

2018.10.14
14:05
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap délelőtt Újvidék főteréről elrajtolt a 26. Újvidéki Maraton. A versenyzők különböző távokon indulhattak, így futhatott az is, aki csak rekreatívan edz.

A 42 kilométeres maratoni táv mellett 33 és 25 kilométeres távon is indulhattak a versenyzők. Volt rekreatív futam, hat kilométeren, de a gyerekek számára is szerveztek futóversenyeket, több helyszínen és távon.

Az óbecsei Kalapos Karolina az újvidéki Art Fruska Gora Klub színeiben indult, 6 kilométeres távon második helyezést ért el. „A teljesítménnyel elégedett vagyok, a konkurencia elég erős volt.”

A gyulai Zsarnóczay Helga első lett a hat kilométeres távon. Elmondása szerint számára is meglepő eredményt ért el. „Eléggé elfáradtam, mert nem nagyon szoktam futóversenyre járni, de jó volt futni, jólesett.”

Az apatini Jelena Rašković atléta szerint fontos, hogy erős legyen a mezőny, hiszen ettől lesz izgalmas a verseny. „El kell, hogy mondjam, hogy a mezőny sokkal erősebb idén, mint az előző években, és ez nagyon jó. Az atlétáknak jó, ha erősebb a konkurencia.”

Az újvidéki maraton évről évre nagyobb nemzetközi sporteseménnyé növi ki magát. Idén az időjárás is kedvezett futásnak, a futók és a közönség egyaránt élvezhette a kellemes októberi napsütést.

Újvidéki Maraton

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.