Ugrás a tartalomra

Európa-bajnok Szerbia női röplabda-válogatottja

2019.09.08
21:15
Forrás
Pannon RTV
Megvédte Európa-bajnoki címét a szerb női röplabda válogatott, mivel Ankarában 3:2-re legyőzték a házigazda törököket.

Az első szettben jobban kezdett a szerb válogatott, és 14:13-ig vezetett is. Ekkor jött a fordulat, a hazai csapat 6 pontot szerzett zsinórban. A törökök ezt az előnyt meg is őrizték a játszma végéig, amit 25:21-re nyertek.

A második játékrészben már a szerb csapat irányított. A kékben játszó vendégek támadójátéka is feljavult, valamint több jó sáncolást is bemutattak. Szerbia legjobb röplabdázónői 25:21-re hozták a második szettet.
A harmadik szettben is jobban játszott a szerb csapat. Magabiztos támadásaikat a házigazdák nem tudták hárítani, így ez a játékrész is 25:21-es állással végződött.

A negyedik játékrészben a törökök mindent megtettek annak érdekében, hogy kiharcolják az ötödik döntő szettet. A hazai szurkolók remek hangulatban biztatták csapatukat, akik kiváló védekezésüknek köszönhetően 25:22-re hozták a negyedik szettet.

Jöhetett a döntő, ötödik játékrész. Mindkét csapat elszántan küzdött. Sorozatban szerezték a csapatok a pontokat. A szett végén azonban a szerb lányok tapasztalata döntött, mivel a kiélezett helyzetekben is nyugodtak tudtak maradni és 15:13-ra megnyerték a döntő szettet.

Szerbiának ez volt sorozatban a 16-ik győzelme az Európa-bajnokságokon, ezzel pedig megszerezték harmadik Európa-bajnoki címüket.

női röplabda

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.