Ugrás a tartalomra

Európa-liga – A Ferencváros és a Zvezda is játszik este

2022.11.03
10:49
Forrás
hirado.hu, MTI
Tét nélküli mérkőzés vár ma a csoportgyőztes és ezáltal nyolcaddöntős Ferencvárosra a labdarúgó Európa-liga utolsó, hatodik fordulójában, amelyben a török Trabzonspor vendégeként lép pályára.

A zöld-fehérek minden idők legjobb magyar szereplését bemutatva tíz pontot gyűjtöttek az első öt körben, így behozhatatlan előnnyel vezetik a négyest. A mérkőzés 18 óra 45 perckor kezdődik. Ugyanebben az időpontban lép pályára idegenben a szintén H csoportos Crvena zvezda csapata is a francia AS Monaco ellen.

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző szerint a Ferencváros annak ellenére jó eredményt akar elérni a Trabzonspor vendégeként a labdarúgó Európa-liga utolsó fordulójában, hogy sérülések miatt sokan otthon maradtak, illetve a magyar bajnok számára már tét nélküli lesz a csütörtöki összecsapás.

"Ilyen szoros menetrendben benne van a sérülés, ezért jött velünk sok fiatal játékos, de ettől még jó eredményt akarunk elérni" - jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján az orosz szakember. Az MTI érdeklődésére nem akarta elárulni, hogy a két sárga lappal rendelkező játékosok pályára lépnek-e azt kockáztatva, hogy újabb figyelmeztetés esetén a márciusi nyolcaddöntő első felvonását kell kihagyniuk. Csercseszov szerint nem ezt kell szem előtt tartani, mert majdnem fél év múlva lesz a nyolcaddöntő. Végül annyit árult el, hogy közülük Dibusz Dénes és Botka Endre elutazott a csapattal Törökországba, ugyanakkor Adama Traoré sérülés miatt a magyar fővárosban maradt. Szintén nem tartott az együttessel sérülés miatt Eldar Civic, Franck Boli és Amer Gojak, valamint az eltiltott Muhamed Besic.

"Az összes török stadionnak különleges atmoszférája van. Csütörtökön se lesz ez másként, telt házra és remek hangulatra számítok" - fogalmazott az 59 éves tréner, aki a két gárda első meccsével kapcsolatban kiemelte, a Ferencvárosnak úgy sikerült 3-2-re nyernie, hogy szinte a teljes találkozón emberhátrányban futballozott.

Ryan Mmaee arról beszélt, hogy nehéz mérkőzésre számít, amelyen az ellenfél győzelmi kényszerben lép majd pályára, ezzel szemben a zöld-fehéreken ezúttal egyáltalán nem lesz nyomás.

"Ugyanolyan csapatszellemben kell játszanunk, mint a korábbi mérkőzéseken, akkor jó eredményt érhetünk el" - jelentette ki a marokkói támadó, aki úgy érzi, hosszú kihagyása után mostanra sikerült ismét formába lendülnie. "Tudjuk, hogy kiváló hangulat lesz a meccsen, de készen állunk rá, még ha nem is lesz egyszerű".

Európa-liga
Ferencváros
Crvena zvezda
Sztanyiszlav Csercseszov
Trabzonspor
Monaco

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.