Ugrás a tartalomra
Tanjug/Anders Kjaerbye/Ritzau Scanpix via AP

Európában a Zvezda

2019-08-13
23:34
2019-08-14
16:25
Forrás
Pannon RTV
Drámai mérkőzésen, tizenegyespárbaj után biztosította továbbjutását a Crvena zvezda a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Drámai mérkőzésen, tizenegyespárbaj után biztosította be továbbjutását a Crvena zvezda labdarúgó csapata a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Az 1:1-es belgrádi első mérkőzés után, Dániában is ugyanezzel az eredménnyel zárult a Koppenhága és a Zvezda összecsapása. Így jöhetett a hosszabbítás, amelyben az emberelőnyben játszó hazai csapat végig nyomás alatt tartotta a belgrádiak kapuját, de Borjan kapus minden lövést hárított. 120 perc játék után sem dőlt el, hogy ki lesz a Young Boys ellenfele a BL utolsó selejtezőkörében. Jöhettek a büntetők és Borjan bravúrjai. A belgrádi csapat kapusa 3 büntetőt is hárítani tudott, és csapattársai pontatlan büntetői ellenére is az európai porondra juttatta a Crvena zvezdát.

Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

A győzelemmel már biztos, hogy a szerb bajnok őszre ismét megméretteti magát valamelyik nemzetközi kupasorozatban. Amennyiben a Zvezda a Young Boys együttesét is legyőzi a negyedik selejtezőkörben, akkor a Bajnokok Ligájában, ha pedig alul marad a svájci bajnok elleni párharcban, akkor az Európa-ligában folytatja a szereplést.

A Koppenhága elleni büntetőpárbaj egyébként 11 körön át tartott, így a pontrúgásoknál még a Crvena zvezda kapusa is sorra került, aki magabiztosan lőtt az ellenfél hálójába. „Az első gólom volt a Zvezdában. - nyilatkozta Milan Borjan, a belgrádi Crvena zvezda kapusa. Nagyon nyugodt voltam és összeszedett. A büntetők előtt megpróbáltam megjegyezni, hogy melyik játékos hova szokta rúgni a 11-eseket. Nagyon jó elemzést végeztünk a szakmai stábbal és Dušan Gašić kapusedzővel. Mit mondhatnék? Minden kifizetődött. Nagy az Isten. Láthatták, hogy az első és a második mérkőzésen a bírók kicsit megkárosítottak minket és az ellenfél oldalán álltak, de ha van szíved, akaratod, energiád és emberek, akik hisznek benned, akkor mindent beleadsz és a végén győzöl.”

Most

14:13, Frissítve: 14:23

Fekete Péter a Jadran Színpadon

A pénz beszél, A szerelemhez nem kell szépség, Holdvilágos éjszakán, Lesz maga juszt is az enyém - örök értékű, közismert slágerek csendülnek fel december huszadikán, a szabadkai Jadran színpadon.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.