Ugrás a tartalomra

Evezés, vívás, röplabda, futball, falmászás, birkózás

2020.06.09
15:40
2020.06.09
18:45
Forrás
Pannon RTV
Összesen 35 sportot mutattak be ma Szabadka főterén.

A város mintegy 40 sportklubja képviseltette magát, és több mint 400 sportoló vonult fel a szemlén. A rendezvényt a Szerbiai Sportszövetség szervezi már 2017. óta, a szerbiai Ifjúsági- és Sportminisztériummal karöltve. Idén Szabadka előtt Kúlán és Versecen szerveztek hasonló rendezvényt. Ezek után Zombor, Čačak, Kruševac, és Bor sportklubjai mutatkoznak majd be városaikban. November derekán Belgrádban szervezik meg az országos sportfesztivált, ahol a Kis sportvásárokon szereplő klubok és sportolóik mutatkoznak be. A szabadkai rendezvényt Vanja Udovičić szerb ifjúsági- és sportminiszter nyitotta meg, de előtte kilátogatott Békovára, ahol megtekintette a csaknem 70 éve működő labdarúgóklubot.

Vanja Udovičić, ifjúsági- és sportminiszter, Szerbia: „A békovai labdarúgó egyesület látogatásával világos üzenetet küldünk arról, hogy mindannyian egy csapatban vagyunk, és hogy közösen sokat tehetünk. Akármennyire erős is az egyén, a csapat támogatása nélkül nem valósíthat meg nagy eredményeket. Ezért örülök, hogy egy nagy múltú falusi egyesületben vagyok, és hogy egy őszinte és nyílt beszélgetésben megtudhatom, milyen nehézségekkel szembesül ez az egyesület.”

vívás
labdarúgás
röplabda
Vanja Udovičić
Békova
Szabadka
sport

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.