Ugrás a tartalomra
Vajdasági Búvárszövetség közgyűlése
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Évi közgyűlését tartotta Szabadkán a Vajdasági Búvárszövetség

2018-02-24
18:37
2018-02-25
16:14
Forrás
Pannon RTV
Kiemelt fontosságú célkitűzésük, hogy minél több fiatalban felkeltsék az érdeklődést e nem mindennapi és cseppet sem könnyű sport iránt, amelynek ma már számos versenyszáma létezik.

A Vajdasági Búvárszövetség szombati, évi közgyűlésén határozatot hoztak arról, hogy az idén Vajdaságban hat versenyt szerveznek. Egyébként igen szerény anyagi támogatások között dolgoznak, edzenek és versenyeznek a vajdasági búvárok, hiszen a tartománytól a 2018-as évre 600 ezer dináros támogatást láttak elő mindössze.

Fontos cél a búvárkodás iránt érdeklődő fiatalokkal való foglalkozás, mert egyre többen szeretnének víz alatti sportokkal foglalkozni. A rekreációs búvárkodás mellett foglalkoznak még a víz alatti biatlonnal, a búvárúszással és az apneával is. Számos szerbiai és nemzetközi megmérettetésen vesznek részt - emelte ki Mile Petrov, a Vajdasági Búvárszövetség elnöke: „Ilyenek a statikus és dinamikus apnea, amelyben országos és világrekordot is döntöttünk, egészen a gyorsasági búvárúszásig.”

A Vajdasági Búvárszövetség tagjai nemcsak sporttal, hanem művészettel is foglalkoznak. Víz alatti fényképeket készítenek. Több nemzetközi versenyen és világkiállításon nyertek már értékes díjakat víz alatt készült fényképeikkel.

Szabadka
vajdasági
Búvárszövetség
közgyűlés

Most

17:55, Frissítve: 20:10

Tökfesztivált tartottak Temerinben

A rendezvény az évek alatt nemzetközivé nőtte ki magát, így idén is itt hirdették ki legszebb konyhakertek magyarországi program vajdasági díjazottjait.
16:18

3 millió euró gyógykezelésre

Több mint hárommillió eurót különített el költségvetéséből Szerbia az idei év első félévében gyerekek és felnőttek gyógykezelésére - közölte a szerb kormány.

Népszerű

Xherdan Shaqiri

A FIFA eljárást indított Shaqiri és Xhaka ellen

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség eljárást indított a két albán származású svájci játékos ellen, mert kezükkel kétfejű sast formázva ünnepelték a gólokat a Szerbia ellen játszott meccsen.
Lázár Bence

Meghalt Lázár Bence

Ma este fél 8-tól, a budapesti Szusza Ferenc Stadion előtt gyertyagyújtással emlékeznek az elhunytra.