Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Ezüstéremmel a nyakában tért haza Münchenből

2022.08.26
10:59
2022.08.26
16:59
Forrás
Pannon RTV
Az Európa-bajnokságról hazatérve sem pihen a kishegyesi gerelyhajító. Világos Adriana eddigi legkomolyabb megmérettetésén van túl, a Münchenben megszervezett Európa-bajnoVilágos Györgyikságon, ahol először indult a felnőttek között.

Adriana még csak 18 éves, de már kétszeres junior világbajnok, és most már az Európa-bajnokság második helyezését is magáénak tudhatja. A kishegyesi sportoló hétfői hazaérkezése után újra az edzőteremben tölti idejét, ugyanis további versenyek állnak előtte a következő hónapokban.

Ezüstéremmel a nyakában tért haza Münchenből a fiatal gerelyhajító, Világos Adriana. A kishegyesi sportoló idén szerepelhetett először a felnőttek kategóriájában, kirobbanó teljesítménnyel: 62,01 méterre repítette gerelyét az Európa-bajnokságon. Az eredmény azért is kimagasló, mert mindössze egy hete volt felkészülni a kolumbiai U-20-as világbajnokság után az EB-re.

„Kicsit zsúfolt volt, de úgy érzem, hogy végül a döntőre sikerült ki is pihennem magam, és az utolsó szériában egy jót dobni. Egyik verseny, sem a kvalifikáció, sem a döntő nem úgy indult, ahogy terveztük és szerettük volna. Tényleg szörnyű kísérletekkel kezdtem. Igazából azért örülök nagyon, mert ilyen rossz kezdés után össze tudtam szedni a magam harmadik kísérletre, és az utolsóban kibírni pszichikailag és túldobni végül az olimpiai és világbajnok, csúcstartó Barbora Spotakovát és másodiknak lenni, érmet hozni egy felnőtt versenyen. Maximálisan elégedett vagyok!”

Világos Györgyi, Adriana édesanyja és egyben edzője szerint a kitartásnak és a megfelelően beosztott edzéstervnek köszönhető a fiatal gerelyhajító sikere.

„Mi igazából a junior világbajnokságra csináltuk a formát erre a versenyre is. Egy négyhetes edzőtábort csináltunk, abból az első héten inkább pihenés volt a cél. Különböző sportokat játszottunk: fociztunk, kosaraztunk, röplabdáztunk, szóval mindent, ami nem gerely és atlétika. Aztán három hét komolyabb fizikai felkészülést csináltunk. Rengeteg erőgyakorlattal.

Adriana továbbra is kitartóan edz, ugyanis az elkövetkező havi tervei között szerepel, hogy megmérkőzzön a Gyémánt Liga-tornákon, a zágrábi Hanžeković Memorial atlétikai versenyen és egy szerbiai megmérettetésen is szeretne majd részt venni.

Világos Adriana
gerelyhajító
Világos Györgyi
Európa-bajnokság
edzés
Kishegyes
München

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.
13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű