Ugrás a tartalomra

Február óta gőzerővel edzenek a zentai kajakosok

2019.03.07
11:47
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
Tíz új taggal bővült a zentai Tiszavirág Kajak Klub. A kajakozók február végén kezdték meg az idényt, azóta hetente hat napot edzenek. Ebben az évben is jelentős megmérettetések várnak rájuk.

A szeles és borongós idő sem szegheti a kajakozók sportkedvét. Ha nem szállhatnak vízre, szárazföldi edzést tartanak a klubban.

A tagok a kitartó munkának köszönhetően a közelmúltban az Európa-bajnokságon és a Világbajnokságon is bizonyíthatták rátermettségüket. Barta Éva tizenkét éve tagja a klubnak, és kiemelkedő eredményeket ért el: „Itthon általában országos bajnoki címeket szerzek. Ez feljogosít arra, hogy indulhassak az Európa-bajnokságokon és világbajnokságokon. Európa-bajnoki döntőm is van, a világbajnokságon a B-döntőt eddig kétszer meg tudtam nyerni, ami tizedik helyet jelent.”

A Tiszavirág Kajak Klub jelenleg több mint ötven tagot számlál. A klubtagok hetente közel húsz órát edzenek, hiszen a tavasz folyamán jelentős megmérettetéseken vesznek részt. Fehér Csaba, vezetőedző, Tiszavirág Kajak Klub, Zenta: „Edzőtáborokon vagyunk már túl, meleg égövi edzőtáborokon. Trebinjeben és Kotorban is tudtunk evezni már az elmúlt hetekben, hónapokban. Itthon pedig folyamatosan készülünk az április közepén megtartandó válogató-versenyre, azaz a Szerbia Kupára, ahol eldől, hogy a felnőtt és korosztályos válogatottba ki tud bekerülni idén.”

A támogatóknak és a felajánlásoknak köszönhetően a Klub olyan eszközökhöz juthatott hozzá, amelyek nagyban segítik az edzést és a felkészülést a versenyekre.

A Tiszavirág Kajak Klub nemrég motorcsónakkal gazdagodott. Így minden a tagok rendelkezésére áll ahhoz, hogy idén is sikeres idényt zárjanak.

Zenta
Tiszavirág Kajak Klub

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.