Ugrás a tartalomra

Federer jutott az elődöntőbe

2019.11.15
00:02
2020.02.29
08:57
Forrás
Pannon RTV
Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.

Federernek már az első gémben bréklabdája volt, ám ezt még sikerült hárítania Đokovićnak. 1:1 után azonban már a svájci kihasználta az újabb lehetőséget, és miután adogatóként sem hibázott, lépéselőnybe került. Đoković ezt követően hiába próbálkozott, nem sikerült visszabrékelnie a remekül szerváló Federer ellen, aki - az utolsó három adogatójátékát semmire nyerve - végül 6:4-re hozta az első szettet.

A 38 éves svájci a folytatásban sem lassított: jöttek a jobbnál jobb szervák és az ászok, majd 2:2 után egy újabb brék. Ezután mintha Đoković a hitét is vesztette volna, csupán egy játékot nyert, míg Federer egyre jobban belelendült, és fantasztikus teniszt bemutatva végül 6:3-ra húzta be a második szettet, és teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót és jutott be az elődöntőbe.

Roger Federer
tenisz
Novak Đoković
Dominic Thiem

Most

14:56, Frissítve: 15:06

Nem nyugszanak a fegyverek

Oroszország szerint a fronton Ukrajna helyzete jelenleg elég kedvezőtlen, egy újabb amerikai hadi segítség nem sokat tudna ezen változtatni, ellenben további ellenségeskedést szítana.
14:50

Közegellenállás riportpályázat

A padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör Keszég Károly (1954–1997) újságíró, a Napló hetilap főszerkesztője emlékére huszonötödik alkalommal hirdeti meg a Közegellenállás című riportpályázatot.
14:31, Frissítve: 14:48

Szankciók Irán ellen

Az uniós tagállamok vezetői egyetértettek abban, hogy szankciókat kell hozni Irán ellen az Izrael elleni hétvégi támadás miatt – hangsúlyozta Charles Michel, Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az informális uniós csúcsértekezleten.
13:41, Frissítve: 13:59

Ökumenikus imahét Hertelendyfalván

A Krisztus-hívők egységéért tartottak összejövetelt a helyi vallási közösségek tagjai Hertelendyfalván az Imahét keretében. Az evangélikus, katolikus és református egyháztagok együtt énekeltek és imádkoztak.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.