Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Alberto Pezzali

Federer jutott az elődöntőbe

2019-11-15
00:02
2020-02-29
08:57
Forrás
Pannon RTV
Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.

Federernek már az első gémben bréklabdája volt, ám ezt még sikerült hárítania Đokovićnak. 1:1 után azonban már a svájci kihasználta az újabb lehetőséget, és miután adogatóként sem hibázott, lépéselőnybe került. Đoković ezt követően hiába próbálkozott, nem sikerült visszabrékelnie a remekül szerváló Federer ellen, aki - az utolsó három adogatójátékát semmire nyerve - végül 6:4-re hozta az első szettet.

A 38 éves svájci a folytatásban sem lassított: jöttek a jobbnál jobb szervák és az ászok, majd 2:2 után egy újabb brék. Ezután mintha Đoković a hitét is vesztette volna, csupán egy játékot nyert, míg Federer egyre jobban belelendült, és fantasztikus teniszt bemutatva végül 6:3-ra húzta be a második szettet, és teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót és jutott be az elődöntőbe.

Roger Federer
tenisz
Novak Đoković
Dominic Thiem

Most

19:37, Frissítve: 20:28

Teljes a káosz Minneapolisban

A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.