Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Alberto Pezzali

Federer jutott az elődöntőbe

2019-11-15
00:02
2020-02-29
08:57
Forrás
Pannon RTV
Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.

Federernek már az első gémben bréklabdája volt, ám ezt még sikerült hárítania Đokovićnak. 1:1 után azonban már a svájci kihasználta az újabb lehetőséget, és miután adogatóként sem hibázott, lépéselőnybe került. Đoković ezt követően hiába próbálkozott, nem sikerült visszabrékelnie a remekül szerváló Federer ellen, aki - az utolsó három adogatójátékát semmire nyerve - végül 6:4-re hozta az első szettet.

A 38 éves svájci a folytatásban sem lassított: jöttek a jobbnál jobb szervák és az ászok, majd 2:2 után egy újabb brék. Ezután mintha Đoković a hitét is vesztette volna, csupán egy játékot nyert, míg Federer egyre jobban belelendült, és fantasztikus teniszt bemutatva végül 6:3-ra húzta be a második szettet, és teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót és jutott be az elődöntőbe.

Roger Federer
tenisz
Novak Đoković
Dominic Thiem

Most

18:32, Frissítve: 19:07

7500 felett az új fertőzöttek száma Szerbiában

Több mint 7 és félezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Szerbiában, és 41-en hunytak el. Nem zárnak be az óvodák, és marad a rendes tanítás az alsósok esetében - ez a szerbiai válságstáb döntése.
17:47, Frissítve: 20:31

Meghalt Diego Maradona

A labdarúgó két héttel az után halt meg, hogy agyvérzését követően hazaengedték a kórházból.
17:37, Frissítve: 18:12

Bővül a szerbiai autópálya-hálózat

Kölcsönszerződést írt alá Siniša Mali szerb pénzügyminiszter a Niš és Merdare közötti autópálya kiépítésére az EBRD nyugat-balkáni regionális igazgatójával, Hargitai Zsuzsannával.

Népszerű

Segítsünk a Surányi családnak

Tűzifa, építőanyag, meleg ruha, étel - mindez hiányzik a nehéz sorsú szabadkai Surányi család otthonából. A hattagú családnak nagy szüksége lenne segítségre.

A szerb-magyar határátlépés szabályai

A 2020. november 4. után lejáró okmányok a veszélyhelyzet miatt Magyarország területén további 60 napig használhatók maradnak, de azokat külföldön nem fogadják el - mondta a Közügyekben Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.