Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csendir Viktor

Fejlesztések a tóthfalusi labdarúgó akadémián

2020-12-27
20:25
Forrás
Pannon RTV
Több mint száz gyerek edz napi szinten a tóthfalusi Nyers István Labdarúgó Akadémia műfüves futballpályáján, amelyet az ősz folyamán telepítettek be. A keményebb talajnak köszönhetően naponta több edzést tudnak tartani.
Pannon RTV/Csendir Viktor

Folyamatban van a fényreflektorok üzembe helyezése, valamint a pálya elkerítése.

A Nyers István Labdarúgó Akadémián az öt korosztállyal hat edző foglakozik, így a nemrég lehelyezett műfüves pálya nagy segítséget jelent az edzések során. A felnőtt csapattal együtt naponta 120 gyerek edz a pályán.

Darko Veselinov, edző, koordinátor, Nyers István Labdarúgó Akadémia, Tóthfalu: „Nagyon sokat jelent nekünk ez, főleg ilyen rossz időben. Szeptember, október, novemberben elkezdődik a másik félszezon és márciusig tart. Nekünk fontos, hogy van ilyen pályánk, mert nem tesszük tönkre a másik kettő pályát, mivel ez erős talaj, és több edzést tudunk naponta tartani.”

Pannon RTV/Csendir Viktor

Az edzőknek és a szervezésnek köszönhetően nem csak Magyarkanizsa község területéről, hanem Csókáról, Padéról és Szanádról is érkeznek gyerekek, többségüket a Kaszap István Kollégiumban szállásolták el. A téli szünetben itt is belső felújítások folynak.

Utasi Jenő, elnök, Nyers István Labdarúgó Akadémia, Tóthfalu: „Elsősorban mosdók felújítása folyik, szobák meszelése és padlólapozás, illetve a lépcsőház újralapozása. Az ablakok cseréjére is rövidesen sor kerül. Tehát ezeket az elhasználandó, amortizálódó részeket ki kell cserélni.”

Pannon RTV/Csendir Viktor

A következő év októberére várhatóan elkészül a sportcsarnok is, amelyet a magyar kormány finanszíroz. A tornatermet nem csak a helyi diákok használhatják, hanem különböző sporteseményeknek is helyet ad majd.

Nyers István Labdarúgó Akadémia
Tóthfalu
futballpálya
műfüves
foci
Akadémia
edzés
edző
Kaszap István Kollégium

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.
09:53, Frissítve: 10:03

Juhtenyésztés: igen vagy nem?

Elégedetlenek a vajdasági juhtenyésztők, de bíznak abban, hogy a lassanként emelkedő árak miatt a jövőben is érdemes lesz birkák és bárányok tenyésztésével foglalkozni.
08:43

Pártok közti párbeszéd kezdődik

A szerb köztársasági parlament égisze alatt, az Európai Parlament közvetítésével a pártok közötti párbeszéd ma Ivica Dačićtyal, a szerb parlament elnökének videokonferenciájával kezdődik.
07:50, Frissítve: 09:08

Ma kezdődik a Berlinale

koronavírus-járvány miatt közönség és sztárok nélkül kezdődik hétfőn a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale), amelyen a szemle 71 éves történetében először egyszerre két magyar nagyjátékfilm is indul a legjobb filmnek járó Arany Medvéért.
07:38

Megszigorítják az óvintézkedéseket Szlovákiában

Szlovákiában a következő napokban tovább szigorítják, illetve módosítják a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére szolgáló óvintézkedéseket - döntött vasárnap este az Igor Matović miniszterelnök vezette koalíciós kormány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.