Ugrás a tartalomra

Fejlesztések a tóthfalusi labdarúgó akadémián

2020.12.27
20:25
Forrás
Pannon RTV
Több mint száz gyerek edz napi szinten a tóthfalusi Nyers István Labdarúgó Akadémia műfüves futballpályáján, amelyet az ősz folyamán telepítettek be. A keményebb talajnak köszönhetően naponta több edzést tudnak tartani.

Folyamatban van a fényreflektorok üzembe helyezése, valamint a pálya elkerítése.

A Nyers István Labdarúgó Akadémián az öt korosztállyal hat edző foglakozik, így a nemrég lehelyezett műfüves pálya nagy segítséget jelent az edzések során. A felnőtt csapattal együtt naponta 120 gyerek edz a pályán.

Darko Veselinov, edző, koordinátor, Nyers István Labdarúgó Akadémia, Tóthfalu: „Nagyon sokat jelent nekünk ez, főleg ilyen rossz időben. Szeptember, október, novemberben elkezdődik a másik félszezon és márciusig tart. Nekünk fontos, hogy van ilyen pályánk, mert nem tesszük tönkre a másik kettő pályát, mivel ez erős talaj, és több edzést tudunk naponta tartani.”

Az edzőknek és a szervezésnek köszönhetően nem csak Magyarkanizsa község területéről, hanem Csókáról, Padéról és Szanádról is érkeznek gyerekek, többségüket a Kaszap István Kollégiumban szállásolták el. A téli szünetben itt is belső felújítások folynak.

Utasi Jenő, elnök, Nyers István Labdarúgó Akadémia, Tóthfalu: „Elsősorban mosdók felújítása folyik, szobák meszelése és padlólapozás, illetve a lépcsőház újralapozása. Az ablakok cseréjére is rövidesen sor kerül. Tehát ezeket az elhasználandó, amortizálódó részeket ki kell cserélni.”

A következő év októberére várhatóan elkészül a sportcsarnok is, amelyet a magyar kormány finanszíroz. A tornatermet nem csak a helyi diákok használhatják, hanem különböző sporteseményeknek is helyet ad majd.

Nyers István Labdarúgó Akadémia
Tóthfalu
futballpálya
műfüves
foci
Akadémia
edzés
edző
Kaszap István Kollégium

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.