Ugrás a tartalomra

Felavatták a fedett műfüves pályát Muzslyán

2021.10.17
10:50
2022.04.30
12:30
Forrás
Pannon RTV
Muzslyán fedett, műfüves labdarúgó pályát avattak fel, és ezzel egybekötve megünnepelték a helyi Lehel Labdarúgó Klub fennállásának 80. évfordulóját. A létesítmény a topolyai TSC Labdarúgó Akadémia és a magyar kormány támogatásával épült fel.

Muzslyán nagy hagyománya van a labdarúgásnak és ma is az egyik legkedveltebb sport az itteni fiatalok körében. A fiúk és leányok csapataiban mintegy 120 fiatal játszik.

Váci Mihály, elnök, Lehel Labdarúgó Klub, Muzslya: „Nagyon örülök ennek, ami történt itt Muzslyán. Mint ahogy hallották, 80 éves a klub. A történelmében ez egy nagy esemény. Lehet, hogy az őseink, szüleink, dédszüleink nem is gondoltak egy ilyesmire, hogy ilyesmi fog létezni, amikor ők elkezdték a sportéletet Muzslyán.”

A pálya annak köszönhető, hogy a Lehel Labdarúgó Klub a TSC Akadémia egyik alközpontja lett.

Palágyi Szabolcs, vezérigazgató, TSC Labdarúgó Klub, Topolya: „Hogyha jól fognak dolgozni, akkor ennek a befektetésnek meglesz majd a gyümölcse, és azon felül, hogy mindenféleképp egészséges életmódra nevelik a gyerekeket, de ezek a fiatalok között, azért találunk majd olyan játékosokat, gyerekeket, akik felnőtt korukban majd komolyan is tudják űzni a labdarúgást.”

Az illetékes tartományi titkárság is támogatta a rendezvényt, de további támogatásokra is számíthatnak a muzslyaiak.

Kormányos László, tartományi sport- és ifjúságügyi segédtitkár: „Gondolom, hogy a jövőben szükség lesz itt még anyagi támogatásra. Magára a fönntartására is, ennek kezelésére, úgyhogy bízunk benne, hogy most a jubileumot támogattuk, a jövő évben pedig olyan eszközöknek a beszerzését, amelyek elősegítik a gyermekek zökkenőmentes labdarúgó edzéseinek a lebonyolítását.”

A létesítménynek nem csak a legfiatalabbak, hanem a felnőtt csapat tagjai is örülnek.

Csíkos Szabolcs, labdarúgó, Lehel Labdarúgó Klub, Muzslya: „Télen nem kell keresni a másik helyet, ahol tudunk edzeni, mert kint nagyon hideg van, hó és nem lehet kint rendesen edzeni. Ez nagyon sokat jelent számunkra. Nagyon jó helyszín, a fiatalokat is vonzza, így ezáltal több játékosa lesz a Lehelnek. Így a jövője nagyon fantasztikus lehet.”

Nagybecskereken mintegy 2500 regisztrált labdarúgó van.

Sztojkó József, tag, Városi Tanács, Nagybecskerek: „Egy ilyen nagy jellegű beruházás már régen történt meg, régen volt erre példa. De nem csak Muzslyán, mondhatom Nagybecskereken is, a városban is, hisz nincs a városban sem olyan futball klub, amely egy ilyen jellegű, dupla vásznas, letakarással tud dicsekedni, mint mi, muzslyaiak.”

Kalapis Sztoján plébános megáldotta a létesítményt, majd megtörtént a hivatalos megnyitó is. Elsőként a legfiatalabbak mérték össze tudásukat. A Lehel Sportközpont nagy pályáján pedig a helybeli és a magyarországi Börcs öregfiú csapatai játszottak mérkőzést.

fedett
műfüves
pálya
Muzslya
Palágyi Szabolcs
vezérigazgató
TSC

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.