Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Felavatták a TSC topolyai pályáját

2021.09.03
19:34
2021.09.03
19:51
Forrás
Pannon RTV
Az esemény TSC akadémistáinak performanszával kezdődött, majd a létesítményt ökumenikus ceremónia keretében felszentelték, ezt követően felcsendült a szerb és a magyar himnusz is.

Az esemény ünnepi beszéddel folytatódott, majd Zsemberi János, a TSC klubelnöke, Kovács István, a topolyaiak és Nyilasi Tibor, a Ferencváros volt játékosa átvágták a szalagot. A meccs előtt pedig a Nélküled című zeneszámot hallhatták a nézők Csizmadia Annától.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Teltház előtt avatták fel a topolyai TSC pályáját. A létesítmény a legkorszerűbb felszereléssel rendelkezik és 4500 fő befogadására alkalmas. Szerbia egyetlen hibrid gyepszőnyeges pályája, ami azt jelenti, hogy a terület 80 százaléka természetes pázsit, míg a maradék 20 százaléka műfű. 

Pannon RTV/Payeta Maurice

A pálya talajfűtéssel is felszerelt. Az UEFA hármas besorolásúnak ítélte, így a stadion lehetőséget nyújt majd nemzetközi focimeccsek lebonyolítására is. 

Pannon RTV

A pályán Zsemberi János, a TSC klubelnöke, Kovács István, a topolyaiak és Nyilasi Tibor, a Ferencváros volt játékosa vágták át a szalagot. Kovács István, a topolyaiak, míg Nyilasi Tibor, a Ferencváros színeiben 1980-ban játszottak egymás ellen. Akkor 2:2-es döntetlen született.

Nyilasi Tibor, a Ferencváros volt játékosa: „Egészen fergetegesen érzéseim vannak, főleg úgy, hogy egy másik gólszerzővel találkozom. Bevallom őszintén, emlékszem a mérkőzésre, de utánakerestem, 1980, tizedik hónap tizennegyedikén volt. Jöttünk egy barátságos mérkőzésre, de aztán az egy igazi nagy csata volt, mert senki nem engedett a másiknak, ha jól emlékszem.”

A két volt sportoló nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy jelen lehetett a pálya felavatásán. Kovács István is visszaemlékezett a 40 évvel ezelőtti meccsre.

„- Nagyon nehéz volt.
- Mit jelent ez?
- Amióta az eszemet tudom, a Ferencvárosnak és a topolyai csapatnak szurkolok.
- Milyen volt a hangulat a városban? Ha emlékszik.
- Fenomenális, fenomenális.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A focipálya mellett más tartalmak is lesznek a stadionnál.

Zsemberi János, elnök, TSC: „Az elképzelésünk a jövőben is az, hogy ez ne egy stadion, hanem egy sportrekreációs központ legyen, és az akadémiánknak a center pályája. Itt kapjanak a gyerekeink további esélyt, lehetőséget a játékra. Reméljük, hogy egyre többen fognak lehetőséget kapni.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A beruházást a magyar kormány támogatta. A TSC topolyai pályájának avatóján több tisztségviselő is részt vett. Az eseményem jelen volt többek között Menczer Tamás magyar államtitkár, Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete, Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke és Pásztor István, a VMSZ és a Tartományi Képviselőház elnöke.

FK TSC
Topolya
Ferencvárosi Torna Club
TSC
labdarúgás
Zsemberi János
stadion
átadó

Most

07:41

A függöny legördült

Egy horvát zenei performansszal és a Szarajevói Nemzeti Színház előadásával zárult az idei kortárs színházi fesztivál, a Desiré.
21:36, Frissítve: 22:17

Argentína és Lengyelország megy tovább

Argentína és Lengyelország a két továbbjutó a labdarúgó vb C csoportjában. Az argentinok 2–0-ra győzték le a lengyeleket, míg Mexikó 2–1-re nyert Szaúd-Arábia ellen.
20:04, Frissítve: 21:13

Vajdasági romtemplomok nyomában

A második világháború után, a német lakosság kitelepítését követően, Vajdaságban teljesen leromboltak 33 katolikus, 28 evangélikus és 5 református templomot. Ahol megmaradtak a szakrális épületek, hívek híján, évtizedekig üresen álltak.
19:43, Frissítve: 21:09

Így épül Szerbia leghosszabb alagútja

Tavaly májusban kezdődtek meg a Fruška gora-i közúti folyosó építési munkálatai. Egy 47,7 kilométeres gyorsforgalmi útról van szó, amelyet több szakaszra bontottak. A projekt kivitelezője a kínai CRBC vállalat.
19:17, Frissítve: 21:07

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.