Ugrás a tartalomra

Felavatták a TSC topolyai pályáját

2021.09.03
19:34
2021.09.03
19:51
Forrás
Pannon RTV
Az esemény TSC akadémistáinak performanszával kezdődött, majd a létesítményt ökumenikus ceremónia keretében felszentelték, ezt követően felcsendült a szerb és a magyar himnusz is.

Az esemény ünnepi beszéddel folytatódott, majd Zsemberi János, a TSC klubelnöke, Kovács István, a topolyaiak és Nyilasi Tibor, a Ferencváros volt játékosa átvágták a szalagot. A meccs előtt pedig a Nélküled című zeneszámot hallhatták a nézők Csizmadia Annától.

Teltház előtt avatták fel a topolyai TSC pályáját. A létesítmény a legkorszerűbb felszereléssel rendelkezik és 4500 fő befogadására alkalmas. Szerbia egyetlen hibrid gyepszőnyeges pályája, ami azt jelenti, hogy a terület 80 százaléka természetes pázsit, míg a maradék 20 százaléka műfű. 

A pálya talajfűtéssel is felszerelt. Az UEFA hármas besorolásúnak ítélte, így a stadion lehetőséget nyújt majd nemzetközi focimeccsek lebonyolítására is. 

A pályán Zsemberi János, a TSC klubelnöke, Kovács István, a topolyaiak és Nyilasi Tibor, a Ferencváros volt játékosa vágták át a szalagot. Kovács István, a topolyaiak, míg Nyilasi Tibor, a Ferencváros színeiben 1980-ban játszottak egymás ellen. Akkor 2:2-es döntetlen született.

Nyilasi Tibor, a Ferencváros volt játékosa: „Egészen fergetegesen érzéseim vannak, főleg úgy, hogy egy másik gólszerzővel találkozom. Bevallom őszintén, emlékszem a mérkőzésre, de utánakerestem, 1980, tizedik hónap tizennegyedikén volt. Jöttünk egy barátságos mérkőzésre, de aztán az egy igazi nagy csata volt, mert senki nem engedett a másiknak, ha jól emlékszem.”

A két volt sportoló nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy jelen lehetett a pálya felavatásán. Kovács István is visszaemlékezett a 40 évvel ezelőtti meccsre.

„- Nagyon nehéz volt.
- Mit jelent ez?
- Amióta az eszemet tudom, a Ferencvárosnak és a topolyai csapatnak szurkolok.
- Milyen volt a hangulat a városban? Ha emlékszik.
- Fenomenális, fenomenális.”

A focipálya mellett más tartalmak is lesznek a stadionnál.

Zsemberi János, elnök, TSC: „Az elképzelésünk a jövőben is az, hogy ez ne egy stadion, hanem egy sportrekreációs központ legyen, és az akadémiánknak a center pályája. Itt kapjanak a gyerekeink további esélyt, lehetőséget a játékra. Reméljük, hogy egyre többen fognak lehetőséget kapni.”

A beruházást a magyar kormány támogatta. A TSC topolyai pályájának avatóján több tisztségviselő is részt vett. Az eseményem jelen volt többek között Menczer Tamás magyar államtitkár, Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete, Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke és Pásztor István, a VMSZ és a Tartományi Képviselőház elnöke.

FK TSC
Topolya
Ferencvárosi Torna Club
TSC
labdarúgás
Zsemberi János
stadion
átadó

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.