Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Feljutott a Szuperligába a TSC

2019-04-21
10:25
2019-04-21
19:31
Forrás
Pannon RTV
A topolyai csapat tegnap délután Belgrádban a Bežanija együttese ellen játszott, és 3:2-es győzelemmel biztosította be a feljutást az első osztályba.

TSC csapatának már a mérkőzés első húsz percében sikerült két gólt szereznie, ezért a belgrádi Bežanija csapata a meccs hátralévő részében főleg azért küzdött, hogy behozza a lemaradást. A 70. percben végül sikerült is gólt rúgniuk, ám a 86. percben a topolyaiak még egy góllal növelték előnyüket.

A belgrádiaknak a mérkőzés 90. percében sikerült ugyan még egy gólt szerezniük, ez azonban kevésnek bizonyult.

Szabó Zoltán, vezetőedző, TSC: „Szép győzelem, 3:2, volt helyzet az egyik és a másik oldalon is. Mi az első félidőben nem használtunk ki 2-3 száz százalékos helyzetet. A második félidőben volt egy kis szerencsénk és a 11-est kihagyta a Bežanija, de szerintem a győzelem megérdemelt és ezzel beléptünk a Szuperligába, most már matematikailag is megvan.”

A topolyaiak ismét bizonyították, hogy a két legerősebb csapat közé tartoznak a ligában – mondta Goran Dragoljić, a Bežanija edzője, aki saját csapata játékát is méltatta.

Goran Dragoljić, vezetőedző, FK Bežanija: „Nagy odaadással, harccal és akarattal sikerült visszajönnünk a játékba. A mérkőzés vége előtt volt egy tizenegyesünk is, amit nem tudtunk kihasználni és a mulasztások miatt meg is büntettek bennünket. Nincs mit felrónom a játékosaimnak, bátran és jól játszottak, a maximumot adták ebben a pillanatban. A topolyai csapat megérdemelten jutott a Szuperligába. Gratulálok nekik, és sok szerencsét kívánok.”

A TSC-nek elegendő lett volna egy pontot szereznie a feljutáshoz, azonban a kék-fehérek biztosra mentek és a győzelmükkel biztossá vált, hogy a következő idényben a szerb első osztályban, a Szuperligában szerepelnek.

Babić Filip, játékos, TSC: „Hihetetlen érzés, tényleg, ünnepelhetünk. A liga végéig igyekszünk fantasztikusan teljesíteni, megpróbálunk győzni a fennmaradt három mérkőzésen is, és remélem, hogy az első helyen végzünk majd.”

A TSC jelenleg 46 ponttal vezeti a Szerb Labdarúgó Első Liga rájátszását, második a Javor 41 ponttal, a harmadik pedig az Inđija 33 ponttal.

szuperliga
TSC

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:13

Az Etnopolisban pezseg az élet

Az Interetno Fesztivál szervezői idén gazdag programmal kedveskednek a közönségnek. A kirakodóvásár is éppolyan népszerű, mint a gasztrotér és a bortér.
15:18, Frissítve: 15:40

Családi nap a Makkhetesen

Főzőverseny, kirakodóvásár, élőzene és gazdag művelődési műsor fogadta azokat, akik ma ellátogattak Szabadka makkhetesi helyi közösségébe.
14:45

Két ország, egy ellenőrzés

Holnaptól az észak-macedón és a szerb rendőrök egy épületben, közösen és egyszerűsítve végzik majd a határellenőrzést Tabanovcénél, illetve Preševónál.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.