Ugrás a tartalomra

Feljutott a teke Szuperligába a törökbecsei Jedinstvo

2020.06.22
10:46
Forrás
Pannon RTV
Véget ért a bajnokság az első férfi tekeliga vajdasági csoportjában, ahol kiválóan teljesített a Jedinstvo.

A törökbecsei együttes mindössze két vereséget szenvedett, így magabiztosan végzett a mezőny élén és jövőre a Szuperligában szerepelhet ismét.
A Jedinstvo játékosai az utolsó fordulóban is maximális teljesítményt nyújtottak, hiszen az antalfalvi Slaviját pontveszteség nélkül győzték le. A 8:0-ás eredmény is hűen tükrözi a csapat teljesítményét ebben az idényben, amelyben 5 évnyi várakozást követően teljesen új pályán szerepelhettek.

Mészáros István, csapatvezető, Jedinstvo Teke Klub, Törökbecse: „Végre megszületett a szuper-modern tekepálya, amely az eredményeket is meghozta, mivel a csapatnak adottak voltak a kiváló felkészülési lehetőségek. A munka meg a csapat összetartása meghozta ezt a végeredményt, hogy a bajnokságot megnyerjük és visszatérjünk a Szuperligába egy év kihagyás után.”

Az Ernyesi családnak nagy hagyománya van a klub életében, jelenleg is itt játszik idősebb Ernyesi Róbert, aki pillanatnyilag sérült, valamint fiatalabb fia, Norbert, aki a csapatszellemben látja a siker titkát: „Az volt a döntő, hogy soha nem volt olyan játékos, aki különcködött volna, mindig egyben volt a csapat, soha sem történt olyan, hogy ha valaki rosszul játszott, akkor a másik beszólt volna neki. Mindig úgy álltunk hozzá, hogy csak fel a fejjel. Becsúszott az a vereség Nagybecskereken a Banat ellen, habár ott is jó játékot produkáltunk, csakhogy a hazai csapat éppen akkor dobta a legjobb eredményét ebben a szezonban. Úgy gondolom, hogy a csapat egyben volt, és ez volt a siker titka.”

Az idén 70 éves Jedinstvo egyévnyi szünet után tér vissza a Szuperligába, ahol szeretne huzamosabb időt tölteni, akár már az első idényt a középmezőnyben fejezni.

Törökbecse
teke
szuperliga

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.