Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Felkészültek a Nemzeti Vágtára a vajdasági lovasok

2019-10-07
16:59
2019-10-07
17:22
Forrás
Pannon RTV
Cékus Árpád igyekszik a lehető legtöbbet megadni lovának a siker érdekében, bízik benne, hogy a pályán jól tudnak teljesíteni.

A kishegyesi Cékus Árpád harmadik alkalommal indul a Nemzeti Vágtán. Idén először Topolyát képviseli Bessy nevű lovával.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Gyors felnyergelés, bemelegítés, majd kezdődhet az edzés Bessy számára. A topolyai színekben induló lovas szerint lova számára a legfontosabb a napi rutin pontos betartása. Árpád igyekszik minél jobban megnyugtatni lovát a rangos futamig, hogy a lehető legkisebb nyomás nehezedjen rá.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Cékus Árpád, lovas, Kishegyes: „Nekem olyan lehetőségeim vannak, hogy a pályám körülbelül másfél kilométerre van, amit a saját területünkön állítottunk fel. Hasonló a Nemzeti Vágta pályájához, hasonló méretű, és ezen a pályán próbálunk meg kiszabott edzéseket, amit a fiatalabb lányom állít össze, mivel ő is részt vesz a Vágtán, és ezt én nagyon szigorúan betartom. Tehát ahogy ezt ő mondja, úgy csináljuk.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A kishegyesi lovas elmondása szerint a tíz éves kanca ideges természetű, illetve ő magát is ideges típusnak tartja, ez az izgalom és idegesség a vágta közeledtével pedig csak fokozódik. Számára a legnehezebb pszichikailag helyt állni. Ebben a versenyágban nagyon jól össze kell szokni a lóval, ez jelenti a legtöbbet - tette hozzá.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Cékus Árpád, lovas, Kishegyes: „A ló a legfontosabb, illetve az, hogy egészséges legyen, ne legyen sérült, jól érezze magát. Az meglátszik rögtön, ha kivezetünk egy lovat és fénylik a szőre, jó kedve van, mozog, mert hát lusta lóval nem lehet versenyezni.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A Nemzeti Vágtát október 19-én és 20-án tartják Budapesten. Vajdaságból összesen 9 lovas száll nyeregbe.

Nemzeti Vágta
Cékus Árpád
lovaglás

Most

22:55, Frissítve: 07:16

Visszatér a Közügyek

A Pannon Televízió hírháttérműsora hétfőtől hétköznaponként 18 óra 5 perctől lesz látható a csatornánkon. A szerkesztők, a műsorvezetők és a készítők már készülnek a kezdésre.
19:30

Elhunyt Mira Furlan

66. életévében elhunyt Mira Furlan horvát színművész, aki az egykori jugoszláv filmgyártás és színjátszás megkerülhetetlen alakja volt. Számos feledhetetlen alakítást hagyott maga mögött.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Egyre kelendőbbek a palicsi ingatlanok

Elsősorban a turisztikai beruházásoknak köszönhetően megnőtt az ingatlanok iránti érdeklődés Palicson. Az épülő wellness-központ egyre több belgrádi és más szerbiai városból, sőt külföldről érkező családot vonz a településre.