Ugrás a tartalomra

Férfi kézi Eb: a szerbeknek nem sikerült megnyerniük a „balkáni derbit”

2022.01.15
22:21
2022.01.15
22:31
Forrás
Nemzeti Sport, MTI
Horvátország 23–20-ra legyőzte Szerbiát a C-csoportban. A rangadó végig remek hangulatot és sok kiállítással, illetve büntetővel tarkított kemény, de sportszerű játékot hozott.

Hatalmas várakozás előzte meg az összecsapást, a mérkőzés előtt jó néhány órával rengeteg horvát és szerb szurkoló gyülekezett közösen Szeged utcáin. A mérkőzésen aztán parádés hangulatot varázsoltak a rajongók, amit a játékosok egy végletekig kiélezett, feszült derbivel háláltak meg.

A meccs több egymás utáni kiállítással, és háromgólos horvát vezetéssel indult, majd egyre jobban kezdett játszani a szerb válogatott, a félidő hajrájához közeledve át is vette a vezetést. A szünetre aztán újra a horvátok voltak előnyben, a folytatásban pedig már nagyrészt ők irányítottak. Szoros volt a meccs vége is, viszont nem jött össze a szerb bravúr. Győzött Horvátország, s ezzel nagyot lépett a középdöntő felé, ahol a magyar válogatottal is összekerülhetne. A mérkőzés legjobbja a Barcelona klasszisa, a horvát Luka Cindrić lett.  

kézilabda
szerb-horvát
Európa-bajnokság

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.