Ugrás a tartalomra

Férfi kézilabda Eb - Franciaország és Spanyolország továbbra is százszázalékos

2022.01.20
21:03
2022.01.20
22:01
Forrás
MTI
A címvédő Spanyolország és az olimpiai bajnok Franciaország is győzelemmel kezdte a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjét.

Öt francia góllal indult a Hollandia elleni mérkőzés Budapesten, ám az ellenfél rendezte sorait, többször is kihasználta, hogy riválisa őrizetlenül hagyta a kapuját, és a 17. percben már csak 10-9-es hátrányban volt. Újabb hét perccel később egyenlítettek a magyarok csoportjából továbbjutott hollandok, de az első félidő hátralévő részében nem tudtak több gólt szerezni a francia kapus Vincent Gerard bravúrjai miatt, így az olimpiai bajnok a szünetben 15-12-re vezetett.

A franciák sorozatban négy góllal kezdték a második felvonást, ezzel eldöntötték a meccset. A kapus nélküli támadójáték időszakában továbbra is sok gólt kapott mindkét együttes. Az első félidőben látottak miatt meglepő volt, hogy a hollandok a mérkőzés utolsó harmadában már tudtak számottevő ellenállást kifejteni és végül tíz találattal kikapott.

A Telekom Veszprém irányítója, Kentin Mahé három gólig jutott.

Pozsonyban a címvédő spanyolok 29-23-ra legyőzték a németeket. Utóbbiaknál már 12 koronavírusos játékos van, ezért a mérkőzés elhalasztását kérték, de ehhez az európai szövetség nem járult hozzá.

A veszprémiek spanyol jobbátlövője, Jorge Maqueda a mezőny legeredményesebb játékosaként hat találattal zárt.

Újabb sikerével a francia és a spanyol válogatott továbbra is százszázalékos a tornán.

A középdöntő-csoportokból az első és második helyen záró együttesek jutnak az elődöntőbe, a harmadikok pedig az ötödik helyért mérkőznek. A döntő hétvége meccseit a magyar fővárosban rendezik.

Férfi kézilabda Eb 2022
Franciaország
Spanyolország

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű