Ugrás a tartalomra

Férfi kézilabda Eb - A horvátokat is legyőzte a világbajnok Dánia

2022.01.23
07:16
Forrás
MTI
A világbajnok Dánia 27-25-re legyőzte Horvátországot a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, szombaton a budapesti MVM Dome-ban.

Eleinte Tin Lucin góljaival tartották a lépést ellenfelükkel a horvátok, a dánok viszont Niklas Landin védéseire alapozva a 17. percben már 8-4-re vezettek. Ekkor időkérése után egy 6-2-es sorozattal egyenlített az előző kontinenstornán ezüstérmes horvát csapat, a szünetben azonban újra a skandinávoknál volt az előny.

A horvátok egyszer sem vezettek az első félidőben, hiába küzdöttek és játszottak sokkal jobban, mint két nappal korábban Montenegró ellen, erre a második felvonásban sem volt esélyük. A Pick Szeged kapusa, Mirko Alilović helyett Kristian Pilipović érkezett, de csapatuk hiába próbált meg mindent, és hiába nyújtott a több száz horvát szurkoló is végig nagyszerű teljesítményt, a remek dán csapatkapitánya, Rasmus Lauge Schmidt négy góllal járult hozzá a sikerhez. A szegedi Alilović hat lövést védett. A meccs legjobbja a nyolc gólig jutott Mikkel Hansen lett.

A középdöntő-csoportokból az első és a második helyezettek jutnak az elődöntőbe, a harmadikok pedig az ötödik helyért mérkőznek. A döntő hétvége meccseit a magyar fővárosban rendezik.

Férfi kézilabda Eb 2022
kézilabda
Horvátország
Dánia

Most

08:07, Frissítve: 08:52

Napos, de hűvös idő

A 0 és 2 fok közötti délelőtti értékek után, a délután folyamán 11 fokig is felmelegedhet a levegő.

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.