Ugrás a tartalomra
MTI/Illyés Tibor

Férfi kézilabda Eb - Tovább menetel a világbajnok Dánia

2022.01.20
22:23
Forrás
MTI
Dánia 28-24-re legyőzte Izlandot a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában, csütörtökön Budapesten.

A magyar csoportból első helyen továbbjutott izlandiaknál Aron Palmarsson, Bjarki Mar Elisson és Gisli Kristjansson már nem játszhatott koronavírusos megbetegedés miatt.

Eleinte az északi szigetország csapata volt egy-két gólos előnyben, majd fordított a világbajnok, és egy 7-2-es sorozat végén már 17-13-ra vezetett. A második félidőben is őrizték vezetésüket a dánok, ellépni azonban nem tudtak, mert ellenfelük rendre felzárkózott. Kevin Möller bravúros védései miatt Izland nem tudott egyenlíteni, és végül négygólos vereséget szenvedett.

A Telekom Veszprém csapatkapitánya, Rasmus Lauge Schmidt egy gólt lőtt. Kevin Möller 27 lövésből 14-et kivédett. Csapatuk továbbra is százszázalékos a tornán.

A norvégok Pozsonyban 42-31-re nyertek Lengyelország ellen. A Pick Szeged norvég jobbátlövője, Kent Robin Tönnesen háromszor talált be.

A középdöntő-csoportokból az első és második helyen záró együttesek jutnak az elődöntőbe, a harmadikok pedig az ötödik helyért mérkőznek. A döntő hétvége meccseit a magyar fővárosban rendezik.

Dánia
Férfi kézilabda Eb 2022
Izland

Most

22:03, Frissítve: 22:33

Fejlesztések Csóka községben

Naperőmű Egyházaskér határában, turisztikai, rekreációs és sportolási célú horgásztó Feketetón - csak néhány, azon beruházások közül, amelyek a következő időszakban megvalósításra kerülnek Csóka községben.
20:29, Frissítve: 21:57

Oroszok Tavankúton is

Már nem csak Belgrádban, Újvidéken vagy Szabadkán, hanem a környező falvakban is vásárolnak ingatlanokat az Oroszországból ideérkező családok. Tavankúton, Hajdújáráson és Királyhalmon is érdeklődnek az olcsóbb házak iránt.
18:52, Frissítve: 21:56

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.