Ugrás a tartalomra

A férfi kézilabda Szuperligában megkezdődött a bajnokság tavaszi idénye

2019.02.04
15:15
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
Pancsován az éllovas Dinamo együttese a belgrádi Crvena Zvezdát fogadta. A hazai csapat a bajnokság őszi részében minden mérkőzését megnyerte, így esélyesként lépett pályára.

Már az első félidőben megmutatkozott, hogy ki a jobb és rutinosabb, mert 6:5 után a Dinamo elhúzott és 17:11-re vezetett az első félidő végén. A játék második részében egy kis időre a belgrádiak feljöttek három gól különbségre, de ennél többre nem telt erejükből. A hazai csapat végül 32:27-el diadalmaskodott.

Janko Pešić, a Zvezda játékosa hat gólt dobott a mérkőzésen: „Nem volt veszítenivalónk ezen a mérkőzésen. Azért jöttünk, hogy minél jobban és küzdelmesebben játszunk, hogy lássuk, milyen szinten vagyunk az elsőhelyezettekhez, az erősebb csapatokhoz képest. Voltak hibáink, amelyekért megfizettünk.

A mérkőzés legeredményesebb és legjobb játékosa a nyolc gólt lövő hazai Ivan Dimitrijević volt: „A végéig tudtuk tartani azt a tempót, amit az elejétől diktáltunk, ahogyan az előző 13 mérkőzést is befejeztük. Nagy csapatgyőzelem volt, ahogy az elmúlt 13 is. Minden megbeszélt dologhoz tartottuk magunkat, és ahhoz, amit az edző kért tőlünk. Megköszönném a pancsovai közönségnek, hogy az egész meccsen szurkolt nekünk. A teltházas csarnokot, és nagyon örülök, hogy hosszú idő után a Zvezda szurkolóit is itt láthattam.”

A siker egyik kovácsa Ivan Petković, a Dinamo edzője: „A játékosaim profi módon valóban a maximumot nyújtották. Motiváltak, fegyelmezettek és konkrétak voltunk. Az első félidőben mikor lehetőség adódott, a jó védekezés után sikerült az ellentámadásokból gólokat adni, és így növeltük a különbséget. Az, amitől tartottam, beigazalódott a második félidőben, hiszen azt a játékrészt valójában elvesztettük. A Zvezda egy küzdő együttes, bátor, tud játszani, de nincs tapasztalata.

Az öröm mellett szomorúság is volt. A nyilatkozók kifejezték részvétüket a tragikusan elhunyt Novak Bošković, volt kézilabdaválogatott játékos családjának. Az ismert játékos öngyilkosságot követett el.

Pancsova
szuperliga
kézilabda
Dinamo
Crvena zvezda

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.