Ugrás a tartalomra

Férfi kézilabda-vb - Francia-dán döntő lesz

2023.01.28
07:06
2023.01.28
07:15
Forrás
MTI
A címvédő Dánia után az olimpiai bajnok Franciaország jutott döntőbe az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokságon, mivel a pénteki második elődöntőben 31-26-ra legyőzte az Európa-bajnok és társházigazda Svédországot.

Az első félidőben a hatékonyabban támadó franciáknak két 4-0-s sorozatuk is volt, és a szünetben 16-12-re vezettek. A 48. percre sikerült felzárkóznia két gólra a házigazdának, de a kézsérülés miatt hiányzó legjobb játékosa, Jim Gottfridsson hiányát nem tudta elviselni. A veszprémi Kentin Mahé irányításával rendkívül magabiztos hajrát produkált az olimpiai bajnok, amely az egész meccsen csak egyszer, a hetedik percben 3-2-nél volt hátrányban.

Ludovic Fabregas hat, Dika Mem és Kentin Mahé öt-öt góllal, Vincent Gerard 12 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Eric Johansson öt, Jonathan Carlsbogard és Daniel Pettersson négy-négy találatig, Andreas Palicka kilenc védésig jutott.

A franciák nyolcadik alkalommal jutottak vb-döntőbe, eddig hat siker és egy vereség a mérlegük.

A nap folyamán korábban a címvédő Dánia jutott elsőként fináléba, mivel az elődöntőben 26-23-ra legyőzte Spanyolországot.

Az eredmény 4-4-ig volt kiegyenlített, ezt követően a skandinávok elléptek riválisuktól, és bár az ibériaiak egy gólra többször is felzárkóztak, nem tudták megszakítani a dánok veretlenségi sorozatát.

Az északi ország együttese legutóbb 2017 januárjában veszített vb-mérkőzést - a magyar válogatottal szemben -, azóta immár 25 győzelemnél és két döntetlennél tart, ezzel vb-csúcstartó. Dánia hatodszor jutott döntőbe, eddigi mérlege két győzelem és három vereség.

kézilabda-világbajnokság
Franciaország
Dánia

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.
14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.