Ugrás a tartalomra

Férfi kézilabda-vb - A magyarok gólrekorddal győzték le Uruguayt

2021.01.18
07:19
2021.01.18
07:24
Forrás
MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott 44-18-ra legyőzte Uruguay csapatát az egyiptomi világbajnokság csoportkörének második fordulójában vasárnap, ezzel biztosította továbbjutását a gízai A csoportból.

A magyarok pénteken a Zöld-foki Köztársaság 34-27-es legyőzésével kezdték a tornát, kedden 20.30 órától pedig Németország ellen zárják a csoportkört. A középdöntőbe az első három helyezett jut.

A magyar csapat keretéből ezúttal Balogh Zsoltot, Mikler Rolandot, Nagy Bencét és Topic Petart nem nevezték a találkozóra. A küldöttség minden tagjának negatív lett a legutóbbi koronavírustesztje is.

Székely Márton védéseire alapozva jól kezdte a meccset a magyar együttes, amely könnyed játékkal folyamatosan növelte előnyét. A 15. perc után több lövést is elrontottak a magyarok, illetve technikai hibák is voltak, és ezt az ellenfél úgy használta ki, hogy három góllal csökkentette a különbséget. A szakmai stáb cserékkel frissítette a csapatot, amely a kisebb hullámvölgy ellenére magabiztosan, 16-8-ra vezetett a szünetben.

Székely az első félidőben húsz lövésből tizenkettőt kivédett, majd a szünet után Borbély Ádám érkezett a helyére.

Eleinte a második felvonásban is többet hibáztak a vártnál a magyarok, ennek ellenére gyors játékkal magabiztosan növelték előnyüket. A különbség meghaladta a húsz gólt is, és mivel a végeredmény 44-18 lett, a magyar együttes megdöntötte saját világbajnoki gólcsúcsát. A rekordot eddig az ausztrálok elleni 2013-as mérkőzés (43-13) jelentette.

A magyar mezőnyjátékosok közül csak Sipos Adrián nem szerzett gólt. Borbély Ádám 22 lövésből 13-at hárított a második félidőben.

kézilabda
világbajnokság
Uruguay

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.