Ugrás a tartalomra

Férfi kézilabda-vb - Negyeddöntős a társházigazda Svédország

2023.01.21
07:05
Forrás
MTI
A társházigazda Svédország negyeddöntőbe jutott az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokságon, mivel a magyar érdekeltségű csoportban 35-30-ra legyőzte Izlandot a középdöntő második fordulójában, pénteken Göteborgban.

A meccs első három gólját a hazaiak szerezték, majd egy 8-2-es sorozattal fordítottak az északi szigetország legjobbjai (15-12). Egy időkérés után a svédek egymás után négyszer is betaláltak, a szünetben 17-16-ra vezettek.

A második felvonást egy 5-1-es sorozattal kezdték a házigazdák, és mivel Andreas Palicka a folytatásban is bravúrosan védett, csapata magabiztosan nyert. A kapus 28 izlandi kísérletből 11-et hárított, Tobias Thulin pedig öt védéssel járult hozzá a sikerhez. Niclas Ekberg hat, Lucas Pellas nyolc gólt lőtt, a Veszprém izlandi balszélsője, Bjarki Már Elísson nyolcszor talált be.

Férfi kézilabda-világbajnokság
Svédország
Izland

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.