Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Férfi kosárlabda Eb: Magabiztos győzelem a finnek ellen

2022.09.06
09:51
Forrás
Tanjug
A szerb férfi kosárlabda válogatott 100:70-re győzte le a finn csapatot az Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában.

A végső győzelemre is esélyesnek tartott csapat jól kezdett, védekezésben kimondottan jól játszottak, így a finneknek minden pontért meg kellett harcolniuk, míg a szerbek a kontrák után könnyű pontokkal tudták befejezni a támadásaikat. Két játékrész után Svetislav Pešić csapata már 62:34-re vezetett.

A nagyszünet után sem engedtek fel a játékosok. Keményen védekeztek, támadásban pedig kreatív játékkal nem engedték felzárkózni ellenfelüket, sőt tovább növelték előnyüket. A 100:70-es végeredménnyel záruló mérkőzésen Szerbia válogatottjában mind a 10 játékosnak sikerült pontot szereznie.

Ezzel a győzelemmel a szerbek továbbra is hibátlanok a kontinensviadalon.

Ma a magyar és a szerb csapat is pályára lép a torna negyedik fordulójában. Az eddig győzelem nélkül álló magyar csapatra ismét nehéz feladat vár, a 17 óra 15 perckor kezdődő mérkőzésen az ellenfelük a litván válogatott lesz. A szerbek 21 órakor Izrael csapatával mérkőznek meg.

kosárlabda
Szerbia
Finnország
mérkőzés

Most

15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű