Ugrás a tartalomra

Férfi kosárlabda Eb: Magabiztos győzelem a finnek ellen

2022.09.06
09:51
Forrás
Tanjug
A szerb férfi kosárlabda válogatott 100:70-re győzte le a finn csapatot az Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában.

A végső győzelemre is esélyesnek tartott csapat jól kezdett, védekezésben kimondottan jól játszottak, így a finneknek minden pontért meg kellett harcolniuk, míg a szerbek a kontrák után könnyű pontokkal tudták befejezni a támadásaikat. Két játékrész után Svetislav Pešić csapata már 62:34-re vezetett.

A nagyszünet után sem engedtek fel a játékosok. Keményen védekeztek, támadásban pedig kreatív játékkal nem engedték felzárkózni ellenfelüket, sőt tovább növelték előnyüket. A 100:70-es végeredménnyel záruló mérkőzésen Szerbia válogatottjában mind a 10 játékosnak sikerült pontot szereznie.

Ezzel a győzelemmel a szerbek továbbra is hibátlanok a kontinensviadalon.

Ma a magyar és a szerb csapat is pályára lép a torna negyedik fordulójában. Az eddig győzelem nélkül álló magyar csapatra ismét nehéz feladat vár, a 17 óra 15 perckor kezdődő mérkőzésen az ellenfelük a litván válogatott lesz. A szerbek 21 órakor Izrael csapatával mérkőznek meg.

kosárlabda
Szerbia
Finnország
mérkőzés

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.