Ugrás a tartalomra

Férfi kosárlabda Eb: Magabiztos győzelem a finnek ellen

2022.09.06
09:51
Forrás
Tanjug
A szerb férfi kosárlabda válogatott 100:70-re győzte le a finn csapatot az Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában.

A végső győzelemre is esélyesnek tartott csapat jól kezdett, védekezésben kimondottan jól játszottak, így a finneknek minden pontért meg kellett harcolniuk, míg a szerbek a kontrák után könnyű pontokkal tudták befejezni a támadásaikat. Két játékrész után Svetislav Pešić csapata már 62:34-re vezetett.

A nagyszünet után sem engedtek fel a játékosok. Keményen védekeztek, támadásban pedig kreatív játékkal nem engedték felzárkózni ellenfelüket, sőt tovább növelték előnyüket. A 100:70-es végeredménnyel záruló mérkőzésen Szerbia válogatottjában mind a 10 játékosnak sikerült pontot szereznie.

Ezzel a győzelemmel a szerbek továbbra is hibátlanok a kontinensviadalon.

Ma a magyar és a szerb csapat is pályára lép a torna negyedik fordulójában. Az eddig győzelem nélkül álló magyar csapatra ismét nehéz feladat vár, a 17 óra 15 perckor kezdődő mérkőzésen az ellenfelük a litván válogatott lesz. A szerbek 21 órakor Izrael csapatával mérkőznek meg.

kosárlabda
Szerbia
Finnország
mérkőzés

Most

13:49

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.
11:53, Frissítve: 11:58

Hagyományos disznótor Szajánban

A szajániak a koronavírus-járvány előtti évben szervezték meg az első hagyományos disznótort. A kényszerszünet után tegnap újra megtartották a rendezvényt a helyi önkéntes tűzoltó egyesület szervezésében.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.