Ugrás a tartalomra
Pixabay/akrojim

Férfi torna Eb - Magyar bronzérem a csapatversenyben

2020.12.12
18:40
2020.12.12
18:49
Forrás
MTI
A Bátori Szabolcs, Kiss Balázs, Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Vecsernyés Dávid összeállítású magyar válogatott bronzérmet nyert a törökországi Mersinben zajló férfi torna Európa-bajnokság csapatversenyében.

A sportág kontinensviadalának történetében ez az első magyar érem a csapatversenyben. Az első helyen az ukránok, a másodikon pedig a házigazda törökök végeztek. A magyar szövetség beszámolója szerint a hatcsapatos döntőben minden válogatott öt versenyzője közül csak három léphetett a szerekhez, és mindhárom eredmény számított.

Lólengésen mindhárom magyar tornász jól teljesített, majd gyűrűn valamivel alacsonyabb pontszámokat kaptak. Szűcs Róbert és Fazakas Csaba edzők értékelése szerint ugrásban és korláton nagyon jó gyakorlatok születtek. Az utolsó két kör előtt harmadik helyen állt a magyar csapat, amit a talajgyakorlatokkal sikerült megtartani. A magyar együttes végül 240,393 ponttal zárt.

"Nagyon boldog vagyok, hogy a magyar torna történetének első csapatérmét megszereztük. Büszke vagyok a srácokra, hogy ilyen jól tornáztak, egyetlen rontásunk volt a végén talajon, azt leszámítva még jobban versenyeztünk, mint a selejtezőben" - értékelt a nyújtón Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyés Dávid.

Kovács István szövetségi kapitány elmondta, mindenki nagy rontás nélkül megcsinálta, amit tudott. "Márciusban betört a koronavírus, és minden leállt. Azt gondoltam, ez nem a mi évünk lesz, hiszen eleinte mindenki csak otthon edzett, online ellenőriztük, ki hogyan fut, erősít. Álmomban nem gondoltam akkor, hogy a magyar tornasport első Eb-csapatérmét meg fogjuk szerezni" - mesélte a szakvezető, aki elárulta, a legutóbbi három hónapban szinte buborékban éltek a válogatott tagjai Tatán és Budapesten is, senki nem járt sehova, nehogy megfertőződjön.

"Az elmúlt időszakban szisztematikus munkát végzett a csapat, nagyon jó a csapatszellem, bár ez nem csapatjáték, de úgy vélem, ez is hozzájárult a sikerhez" - vélekedett Altorjai Sándor csapatvezető.

A koronavírus-járvány miatt a felnőttek mezőnyében mindössze 18 ország 62 tornásza indult.

A juniorok között szerdán a Balázs Krisztián, Kovács Márton, Dobrovitz Ádám, Závory Szilárd, Molnár Botond összeállítású magyar válogatott ezüstérmes lett a csapatversenyben, pénteken pedig Balázs Krisztián bronzérmet nyert egyéni összetettben.

Vasárnap magyar idő szerint 8 órától a juniorok, 13 órától pedig a felnőttek szerenkénti döntőivel zárul a verseny.

    Eredmények:
    Csapatverseny, döntő, Európa-bajnok:
    ------------------------------------
1. Ukrajna 248,963 pont
2. Törökország 244,793
3. Magyarország 240,393

torna
Európa-bajnokság
Mersin
Törökország
bronzérem
férfi
Bátori Szabolcs
Kiss Balázs
Mészáros Krisztofer
Tomcsányi Benedek
Vecsernyés Dávid

Most

07:52, Frissítve: 09:39

Ismét fellángolhat a gázai-izraeli harc

zrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg.
23:10, Frissítve: 08:23

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.